Van graven in de prehistorie en dingen die voorbijgaan

Van graven in de prehistorie en dingen die voorbijgaan - E. Drenth | Tiliboo-afrobeat.com

...en in de prehistorie en dingen die voorbijgaan Studies aangeboden aan Eric Lohof bij zijn pensionering in de archeologie Henk van der Velde, Nina L ... Van Graven In de Prehistorie En Dingen Die Voorbijgaan ... ... . Jaspers, Erik Drenth & Huub Scholte Lubberink | 2012 ISBN: 9789088900808 Van graven in de prehistorie en dingen die voorbijgaan Studies aangeboden aan Eric Lohof bij zijn pensionering in de archeologie. Auteur: E. Drenth, H.M. van der Velde, ... Wees de eerste om "Van graven in de prehistorie en dingen die voorbijgaan" te beoordelen Reactie annuleren. This is a digital offprint from: Velde, H.M. van der, N.L. Jaspers, E. Drenth & H.B.G. Scholte Lubberink (eds) 2011: Van graven in de prehistorie ... PDF Van graven in de prehistorie en dingen die voorbijgaan ... . This is a digital offprint from: Velde, H.M. van der, N.L. Jaspers, E. Drenth & H.B.G. Scholte Lubberink (eds) 2011: Van graven in de prehistorie en dingen die voorbijgaan. Studies aangeboden aan Eric Lohof bij zijn Van graven...

INFORMATIE

AUTEUR
E. Drenth
DIMENSIE
8,9 MB
BESTANDSNAAM
Van graven in de prehistorie en dingen die voorbijgaan.pdf

OMSCHRIJVING

Van graven in de prehistorie en dingen die voorbijgaan 1e druk is een boek van E. Drenth uitgegeven bij Sidestone Press. ISBN 9789088900808 In het werk en onderzoek van Eric Lohof staat de Nederlandse prehistorie centraal, en die van het Neolithicum en de Bronstijd in het bijzonder. Ter ere van Eric's pensioen in 2011 is rondom dit onderwerp een feestbundel samengesteld met bijdragen van vrienden, collega's en vakgenoten. In deze bijzondere samenwerking tussen archeologen uit de academische wereld en de private sector is een dwarsdoorsnede geschetst van wat de Nederlandse prehistorische archeologie te bieden heeft. Het richt zich op de nieuwe technische ontwikkelingen in het steentijdonderzoek en op de mogelijkheden om meer informatie te halen uit de archeologie van bekergraven. Ook is er ruimte voor de ontsluiting van ouder en nog niet eerder gepubliceerd onderzoek van urnenvelden uit het westen, oosten en noorden van het land.Tegelijkertijd reflecteren archeologen op oudere opgravingen en prospectietechnieken en op het grafritueel gedurende de periode van de lineaire bandkeramiek, de geschiedenis van het onderzoek naar grafheuvels en een kritische blik op de Indicatieve Kaart voor Archeologische Waarden (IKAW).Tenslotte biedt deze bundel ook interessante exposés over onderwerpen die maar zelden aan bod komen. Publicaties over visserij in de Bronstijd en de vernietigende kracht van de paalworm die leidde tot de eerste archeologische monumentenwet blijken fascinerende onderzoeksterreinen. Wat deze bundel verbindt is de inhoud en reikwijdte van de onderwerpen. Ze illustreren de brede belangstelling en passie van Eric Lohof voor zijn vak.

Wil je het boek lezen?Van graven in de prehistorie en dingen die voorbijgaan in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur E. Drenth. Lezen Van graven in de prehistorie en dingen die voorbijgaan Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN