Filosofie Van De Liefde

Filosofie Van De Liefde - J. Armstrong | Tiliboo-afrobeat.com

...le thema's die sinds het bestaan van de filosofie zijn besproken, is er geen een die ons in het dagelijks leven zo aan het hart gaat als 'liefde' ... De filosofie van de liefde, rijp en groen | Trouw ... . Zaterdagmorgen 10.30 Paul Moyaert - Hét probleem van de liefde, gesignaleerd in Plato's Symposion De filosofie van de liefde is een fijnzinnige studie over de reis van romance naar echte liefde. Van Plato, via Stendhal en Tolstoi, tot Freud en de evolutionaire psychologie, behandelt John Armstrong de ideeën die onze gedachten en gevoelens over de liefde voorgoed hebben gevormd, Hij ontleent zijn voorbeelden aan literatuur, schilderkunst, filosofie, psychologie en muziek. Schopenhauer: Samen lijden is liefde. De wil tot leven streeft eindeloos en onverzadigbaar voort - dat is de kern van Arthur Schopenhauers filo ... Ondernemers in de liefde - Filosofie.nl ... . Schopenhauer: Samen lijden is liefde. De wil tot leven streeft eindeloos en onverzadigbaar voort - dat is de kern van Arthur Schopenhauers filosofie in De wereld als wil en voorstelling (1819). Deze wil is te begrijpen als zowel onze psychische processen als de drijfv...

INFORMATIE

AUTEUR
J. Armstrong
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Filosofie Van De Liefde.pdf

OMSCHRIJVING

De liefde is een van de dankbaarste onderwerpen voor wie de mens wil doorgronden. liefde heeft bovendien vele gezichten. We houden van chocola, we houden van onze moeder en er is romantische verliefdheid. Wat betekenen deze begrippen, en hoe is hun betekenis door de eeuwen heen veranderd? De filosofie van de liefde is een fijnzinnige studie over de reis van romance naar echte liefde. Van Plato, via Stendhal en Tolstoi, tot Freud en de evolutionaire psychologie, behandelt John Armstrong de ideeën die onze gedachten en gevoelens over de liefde voorgoed hebben gevormd, Hij ontleent zijn voorbeelden aan literatuur, schilderkunst, filosofie, psychologie en muziek. Op het wankele pad der liefde toont hij zich een elegante en kundige gids.

Wil je het boek lezen?Filosofie Van De Liefde in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J. Armstrong. Lezen Filosofie Van De Liefde Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN