Politiek en economisch beleid

Politiek en economisch beleid - Ludo Cuyvers | Tiliboo-afrobeat.com

...sche politiek is het geheel aan maatregelen waarmee de staat regulerend en scheppend in de economie optreedt ... PDF SAMENLEVING Lokale politici worden beoordeeld op nationaal ... ... . Economisch beleid bepaalt de spelregels waarbinnen de grotendeels privaat georganiseerde economie zich met al haar verschillende agenten kan ontwikkelen.. De maatregelen die de staat in het kader van de economische politiek neemt, kunnen betrekking hebben op meerdere terreinen ... Op de site van de Vlaamse zakenkrant De Tijd vindt u naast financieel, economisch en zakennieuws ook het meest volledige politieke aanbod. Politiek en economisch beleid | ISBN 9789044135329 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Sleg ... Politiek en economisch beleid - Paperback - 9789044135329 ... ... . Politiek en economisch beleid | ISBN 9789044135329 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Politiek en economisch beleid; €32,90 . ISBN 9789044135329 Uitgever Garant - Uitgevers n.v. Druk vanaf 1e Verschenen 24-11-2017 Taal Nederlands Bladzijden 285 pp. Bindwijze Paperback R...

INFORMATIE

AUTEUR
Ludo Cuyvers
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Politiek en economisch beleid.pdf

OMSCHRIJVING

In de westerse economieën hebben zich structurele transformaties voorgedaan. Ook hebben de strijd om de sociale voorzieningen, het toenemend beslag van de vergrijzing op de overheidsbestedingen, zware overheidsschulden, verzwakte vakbonden, veranderende politieke krachtsverhoudingen,... de aard en efficiëntie van het economisch beleid gewijzigd. In dit boek beantwoorden de auteurs hoe, afgezien van structurele wijzigingen en schokken, vooral sinds het einde van de ''golden sixties'' ook interne politieke en economische ontwikkelingen van invloed waren op het economisch beleid.Politieke en economische krachtsverhoudingen, politieke waarden en normen, en democratische instellingen met ''checks and balances'' die zich in voorafgaande decennia hebben gevormd, bepalen de krachtlijnen waarbinnen de politieke en economische besluitvorming tot stand komt. Vele nationale verschillen maken landenstudies onontbeerlijk voor een degelijk inzicht in het veranderende economisch beleid.Dit boek heeft tot doel aan de hand van de economische en politieke geschiedenis van de Verenigde Staten en enkele Europese landen te analyseren hoe de uitdagingen van de opeenvolgende crisissen werden aangepakt. De veelheid aan factoren en hun interacties worden voor de bestudeerde landen systematisch uit de doeken gedaan. Het boek richt zich tot een ruim publiek, maar evenzeer tot economen, sociologen en politieke wetenschappers die de wisselingen in het economisch beleid in de westerse landen willen begrijpen.Over de auteursLudo Cuyvers is emeritus hoogleraar aan de Faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen van de Universiteit Antwerpen, directeur van het Centre for ASEAN Studies bij deze universiteit en buitengewoon hoogleraar aan de North- West University, Potchefstroom Campus, Zuid-Afrika.Gaston Vandewalle is ere-hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen (Rijksuniversitair Centrum Antwerpen), ere-docent ''Geschiedenis van het economisch denken'' aan de Faculteit Bedrijfskunde en Economie van de Universiteit Gent en ere-voorzitter van het College van Sensoren van de Nationale Bank van België.

Wil je het boek lezen?Politiek en economisch beleid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ludo Cuyvers. Lezen Politiek en economisch beleid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN