Verlaten kust, de

Verlaten kust, de - Robert Westall | Tiliboo-afrobeat.com

...estall De verlaten kust Harry en de hond Don trekken samen als zwervers langs het strand ... Verlaten plaatsen | hullabaloo.be ... . Beiden hebben ze geen huis meer. Op een nacht in de zomer van 1942 zijn de ouders van Harry en zijn jongere zusje omgekomen bij een nachtelijk bombardement. Een groep urban explorers bezocht woensdag een verlaten onderzeeër voor de kust van Lissabon. De duikboot ligt al veertien jaar verlaten in een marinehaven. De groep bracht twaalf uur onopgemerkt ... De mooiste foto's van verlaten plekken in o ... Verlaten kust.. - forum.belgiumdigital.com ... . De groep bracht twaalf uur onopgemerkt ... De mooiste foto's van verlaten plekken in onze Urbex collectie. De kracht van stilte en verlaten locaties vertaald in de mooiste fotografie. Ruime keuze! Dit is de cache boekbespreking van Robert Westall en De Verlaten Kust. Het boekverslag van De Verlate...

INFORMATIE

AUTEUR
Robert Westall
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Verlaten kust, de.pdf

OMSCHRIJVING

Robert WestallDe verlaten kustHarry en de hond Don trekken samen als zwervers langs het strand. Beiden hebben ze geen huis meer. Op een nacht in de zomer van 1942 zijn de ouders van Harry en zijn jongere zusje omgekomen bij een nachtelijk bombardement. Omdat hij niet bij zijn overbezorgde tante Elsie wil wonen vlucht hij naar het strand. Daar ontmoet hij de hond Don, waarschijnlijk ook een overlevende van een bombardement. Samen trekken ze voort. Harry leert hoe hij kan leven van wat hij vangt in de zee en vindt op het strand. Een tijdje is hij loopjongen voor Engelse soldaten die gelegerd zijn in een kamp dicht bij de kust. Maar na een onaangenaam voorval gaan ze samen weer verder langs de verlaten kust. Winnaar van de Guardian Children's Fiction Award 1991Suzanne Fisher Staples ShabanuShabanu is 11 jaar en woont met haar zusje en ouders in de Thar-woestijn in Pakistan op de grens met India. Ze trekken met kamelen door de woestijn. Shabanu en haar zusje krijgen een traditionele islamitische opvoeding. Dat betekent dat hun vader hun toekomst bepaalt. Generaties lang is dat de wet van hun volk. Binnenkort zal haar zuster Phulan trouwen. Bij de volgende regens zal Shabanu zelf ook uitgehuwelijkt worden. Haar vader heeft al een echtgenoot geregeld. Shabanu vindt het moeilijk om dit te accepteren. Is dit wel wat ze zelf wil?Christa LairdSchaduw van de muur1942. Misha woont sinds een paar maanden met zijn twee zusjes in het weeshuis van dr. Korzack in het getto van Warschau. Hun moeder is ernstig zieken kan niet meervoor ze zorgen. Regelmatig glipt Misha illegaal uit het getto om waardevolle spullen te ruilen voor eten. Maar dit wordt dagelijks moeilijker, aangezien de Duitse soldaten steeds strenger optreden tegen de smokkelaars. Ook dr. Korzack en mevrouw Stefa doen hun uiterste best om eten te vergaren voor de weeskinderen, maar er is gebrek aan alles. Met de dag wordt het dagelijks leven in het getto grimmiger en nemen de geruchten over een kamp genaamd Treblinka toe. Dit verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen en bestaande personen.

Wil je het boek lezen?Verlaten kust, de in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Robert Westall. Lezen Verlaten kust, de Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN