LUISTERRIJK DER LETTEREN - SEL-reeks 13

LUISTERRIJK DER LETTEREN - SEL-reeks 13 - Lars Bernaerts | Tiliboo-afrobeat.com

...eks 13: Luisterrijk der Letteren. Hoorspel en literatuur in Nederland en Vlaanderen ... Studiecentrum voor Experimentele Literatuur // Study ... ... . Lars Bernaerts. Siebe Bluijs. Een ongeziene literaire rijkdom bevindt zich vandaag in de archieven van de openbare omroepen in Nederland en Vlaanderen. SEL-reeks 13: Luisterrijk der Letteren. Hoorspel en literatuur in Nederland en Vlaanderen. Lars Bernaerts. Siebe Bluijs. Een ongeziene literaire rijkdom bevindt zich vandaag in de archieven van de openbare omroepen in Nederland en Vlaanderen. Een ongeziene literaire rijkdom bevindt zich vandaag in de archieven van de openb ... (PDF) Actueel-collectieve hoorspelen in het interbellum ... ... . Een ongeziene literaire rijkdom bevindt zich vandaag in de archieven van de openbare omroepen in Nederland en Vlaanderen. Daar liggen de vele hoorspelen en scenario's waartoe literaire auteurs sinds de vroege dagen van de radio hebben bijgedragen. Maar wie herinnert zich nog de hoorspelen van Louis Paul Boon, Hugo Claus of B...

INFORMATIE

AUTEUR
Lars Bernaerts
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
LUISTERRIJK DER LETTEREN - SEL-reeks 13.pdf

OMSCHRIJVING

Een ongeziene literaire rijkdom bevindt zich vandaag in de archieven van de openbare omroepen in Nederland en Vlaanderen. Daar liggen de vele hoorspelen en scenario's waartoe literaire auteurs sinds de vroege dagen van de radio hebben bijgedragen. Maar wie herinnert zich nog de hoorspelen van Louis Paul Boon, Hugo Claus of Bert Schierbeek? Wie weet er nog dat literaire auteurs ook buitenlandse hoorspelen vertaalden en dat literaire teksten werden bewerkt voor het oor?Al die facetten komen aan bod in Luisterrijk der letteren. De inleiding biedt een overzicht van de intensieve raakvlakken tussen het literaire veld en de radio in de Lage Landen. Vervolgens behandelen de hoofdstukken oorspronkelijke hoorspelen van onder meer Walter van den Broeck en Ivo Michiels, vertalingen van Duitse en Engelse hoorspelen, en adaptaties zoals die van Herman Teirlincks toneelstuk De vertraagde film. Bijdragen over Nederlandse hoorspelen uit het interbellum en experimentele verbosonie├źn van Ab van Eyk versterken het beeld van een genre dat zich voortdurend vernieuwt in interactie met de literatuur. Als sluitstuk krijgt de lezer een overzicht van naoorlogse literaire hoorspelen. Op die manier toont en onderzoekt dit boek voor het eerst de rijkdom van het literaire hoorspel in Nederland en Vlaanderen.

Wil je het boek lezen?LUISTERRIJK DER LETTEREN - SEL-reeks 13 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Lars Bernaerts. Lezen LUISTERRIJK DER LETTEREN - SEL-reeks 13 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN