De witwasmeldplicht

De witwasmeldplicht - M. Stouten | Tiliboo-afrobeat.com

...wasmeldplicht voor juridische en fiscale dienstverleners is omstreden ... 'Toets naleving witwasmeldplicht', interview met mevrouw ... ... . De strijd tegen witwassen wordt algemeen gezien als een groot maatschappe-lijk belang. Tegelijkertijd mogen privacybelangen niet tekort worden gedaan. Een effectieve naleving en handhaving van de witwasmeldplicht is dan ook een voortdurende uitdaging. De witwasmeldplicht : omvang en handhaving van de witwasmeldplicht voor juridische en fiscale dienstverleners DSpace/Manakin Repository Proefschrift: De witwasmeldplicht September 27, 2012 / joyce verhaert. Juridische en fiscale dienstverleners hebben sinds 2003 een meldpli ... Wwft en de mythe van de procesvrijstelling - Het Advocatenblad ... . Juridische en fiscale dienstverleners hebben sinds 2003 een meldplicht wanneer zij vermoeden dat een cliënt betrokken is bij witwassen. Deze plicht berust op de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Title: De witwasm...

INFORMATIE

AUTEUR
M. Stouten
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De witwasmeldplicht.pdf

OMSCHRIJVING

De witwasmeldplicht voor juridische en fiscale dienstverleners is omstreden. Deze meldplicht berust op de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). De witwasmeldplicht kan spanning opleveren in de vertrouwensrelatie tussen de dienstverlener en de rechtzoekende. Ook bestaat onduidelijkheid over de reikwijdte en interpretatie van de meldplicht. De strijd tegen witwassen wordt algemeen gezien als een groot maatschappelijk belang. Tegelijkertijd mogen privacybelangen niet tekort worden gedaan. Een effectieve naleving en handhaving van de witwasmeldplicht is dan ook een voortdurende uitdaging. De vraag die in dit onderzoek centraal staat, is of de Wwft-meldplicht voor juridische en fiscale dienstverleners en de handhaving ervan voldoen aan de beginselen van rechtszekerheid, Legal privilege, effectiviteit en gelijkwaardigheid. Het boek bestaat uit vier delen. In deel I worden rechtszekerheid, legal privilege, effectiviteit en gelijkwaardigheid uitgewerkt als beginselen van goede handhaving. In deel II worden knelpunten rondom de witwasmeldplicht geanalyseerd. Hierbij wordt eveneens een blik geworpen op de witwasmeldplicht die voortvloeit uit de 3e Witwasrichtlijn in België, Frankrijk en Engeland. De handhaving staat centraal in deel III. Het per beroepsgroep verschillend ingerichte toezicht op de naleving van de Wwft-meldplicht wordt besproken, alsmede de sanctionering. In deel IV worden de conclusies van het onderzoek per beroepsgroep integraal beschreven, gevolgd door aanbevelingen om te komen tot een betere vorm van handhaving van de witwasmeldplicht.

Wil je het boek lezen?De witwasmeldplicht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur M. Stouten. Lezen De witwasmeldplicht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN