Het ongrijpbare zelf

Het ongrijpbare zelf - Jacques Bos | Tiliboo-afrobeat.com

...grijpbare zelf legt deze vooronderstellingen bloot en onderzoekt de oorsprong van onze moderne denkbeelden over het zelf ... Het ongrijpbare • Het Verdwenen Zelf ... . Jacques Bos (1971) studeerde geschiedenis, politieke wetenschappen en wijsbegeerte aan de Universiteit Leiden. Hij promoveerde aan dezelfde universiteit op een onderzoek naar het begrip `karakter in de zeventiende en ... In Het ongrijpbare zelf laat wetenschapsfilosoof Jacques Bos (1971) zien hoe lang en grondig filosofen al met deze vragen worstelen. De titel is omineus en inderdaad: aan het eind weten we nog steeds niet wat het zelf precies is. Maar Bos heeft wel ve ... Het Ongrijpbare zelf - Uitgeverij Prometheus ... . De titel is omineus en inderdaad: aan het eind weten we nog steeds niet wat het zelf precies is. Maar Bos heeft wel veel greep op dat ongrijpbare en brengt orde aan in een veelheid van gezichtspunten. In Het ongrijpbare zelf bespreekt Jacques Bos de filosofische discussies over het zelf op een toegankelijke manier. Onderwerpen die aan...

INFORMATIE

AUTEUR
Jacques Bos
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Het ongrijpbare zelf.pdf

OMSCHRIJVING

Een van de meest besproken onderwerpen in de filosofie, en bovendien een thema dat ons in ons leven zeer nadrukkelijk raakt, is 'het zelf'. De manier waarop wij het zelf ervaren strookt echter niet altijd met filosofische en wetenschappelijke inzichten. Zo zijn we geneigd het zelf als iets mentaals en iets innerlijks te zien dat losstaat van ons lichaam, terwijl veel filosofen dit idee over het zelf niet plausibel vinden en de moderne neurowetenschap met steeds meer informatie komt die deze visie lijkt te weerspreken. In Het ongrijpbare zelf bespreekt Jacques Bos de filosofische discussies over het zelf op een toegankelijke manier. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: het idee van innerlijkheid, de continuïteit van het zelf door de tijd heen, de verhouding tussen lichaam en geest, en de relatie tussen individu en gemeenschap. Daarbij zal blijken dat de manier waarop we in het dagelijks leven en in de wetenschap over het zelf spreken sterk bepaald wordt door impliciete filosofische vooronderstellingen met een lange geschiedenis. Het ongrijpbare zelf legt deze vooronderstellingen bloot en onderzoekt de oorsprong van onze moderne denkbeelden over het zelf. Jacques Bos (1971) studeerde geschiedenis, politieke wetenschappen en wijsbegeerte aan de Universiteit Leiden. Hij promoveerde aan dezelfde universiteit op een onderzoek naar het begrip 'karakter' in de zeventiende en achttiende eeuw. Momenteel is hij werkzaam als universitair docent wetenschapsfilosofie aan de Universiteit van Amsterdam.

Wil je het boek lezen?Het ongrijpbare zelf in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jacques Bos. Lezen Het ongrijpbare zelf Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN