Keizers van Rome

Keizers van Rome - Suetonius | Tiliboo-afrobeat.com

...meinse Rijk wordt geacht begonnen te zijn met keizer Augustus ... Keizers van Rome - Suetonius - (ISBN: 9789025349691) | De ... ... . Julius Caesar was geen keizer. Hij werd in 44 v.Chr. benoemd tot dictator perpetuus (dictator voor het leven). Een maand later werd hij al vermoord. Er volgde een burgeroorlog, die in 27 v.Chr. eindigde toen Augustus princeps van Rome werd. Het woord "keizer" is afgeleid van de naam Caesar. Rome breidde zijn rijk verder uit. Keizer Augustus heeft ook nog een poging ondernomen om de Rijn als grensrivier door de Elbe te vervangen, maar moest hier na de verpletterende nederlaag in het Teutoburgerwoud in het jaar 9 van afzien.. De eerste twee dynastieën zijn de Julisch-Claudische dyna ... De 4 meest spraakmakende Romeinse keizers | IsGeschiedenis ... .. De eerste twee dynastieën zijn de Julisch-Claudische dynastie van 27 v.Chr. tot 68 n.Chr. en de Flavische dynastie (69-96). De geschiedenis van het Romeinse keizerrijk van Gaius Julius Caesar tot de val van Rome In 27 voor Christus, na zeventien stormachtige jaren van burgeroorlog die volgden op de moord op Gaius Julius Caesar, werd Octav...

INFORMATIE

AUTEUR
Suetonius
DIMENSIE
6,9 MB
BESTANDSNAAM
Keizers van Rome.pdf

OMSCHRIJVING

Caesar droeg een lauwerkrans om zijn kaalheid te verbergen. Augustus liet al zijn portretten retoucheren. Caligula wilde zijn paard benoemen tot consul. Nero stak Rome in brand en vermoordde zijn stiefbroer, zijn leraar, zijn moeder en zijn zwangere vrouw. De biograaf Suetonius (tweede eeuw) geeft een ontluisterend beeld van de heersers van een wereldrijk.

Wil je het boek lezen?Keizers van Rome in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Suetonius. Lezen Keizers van Rome Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN