De verkiezing van de gemeente

De verkiezing van de gemeente - Karl Barth | Tiliboo-afrobeat.com

... verkiezingen voor de Tweede Kamer, Eerste Kamer, Provinciale Staten, waterschappen, gemeenteraden en het Europees Parlement ... Verkiezingen in Vlaanderen | Vlaanderen.be ... . De Europese verkiezingen zijn elke 5 jaar, alle andere verkiezingen elke 4 jaar. Wanneer zijn de verkiezingen? Een overzicht van de eerstvolgende verkiezingen vindt u ... In 1942, tijdens de nazi-heerschappij in het verdeeld Europa, verscheen Karl Barths paragraaf 'De verkiezing van de gemeente'. Het is Barths klassieke tekst geworden over Israël en de kerk, waarin hij zijn dogmatische passages afwisselt met een voo ... Verkiezingen - Gemeente Veendam ... . Het is Barths klassieke tekst geworden over Israël en de kerk, waarin hij zijn dogmatische passages afwisselt met een voortgaande exegese van Romeinen 9-11, Paulus' beroemde hoofdstukken over de uitverkiezing van Israël. Politieke verkiezingen. In het staatsrecht wordt bepaald wat de waarde is van politieke verkiezingen, m.a.w. wat het staatsrechtelijke gevolg is van de uitslag van de politieke verkiezing. In de meeste landen vinden de verkiez...

INFORMATIE

AUTEUR
Karl Barth
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
De verkiezing van de gemeente.pdf

OMSCHRIJVING

Karl Barths klassieke en omstreden tekst over kerk en Israël, 'De verkiezing van de gemeente', herinnert ons eraan dat over Israël alleen in solidariteit en kritiek kan worden gesproken.In 1942, tijdens de nazi-heerschappij in het verdeeld Europa, verscheen Karl Barths paragraaf 'De verkiezing van de gemeente'. Het is Barths klassieke tekst geworden over Israël en de kerk, waarin hij zijn dogmatische passages afwisselt met een voortgaande exegese van Romeinen 9-11, Paulus' beroemde hoofdstukken over de uitverkiezing van Israël.Dit boek biedt een vertaling van deze nog nooit eerder vertaalde paragraaf en een toelichting aan de hand van rijke annotaties. Maar het schuwt ook de vragen niet die Barths negatieve spreken over Israël en de Joden 70 jaar na Auschwitz oproept. Hoe is dit te rijmen met de solidariteit van de kerk met Israël waar Barth tegelijk nadrukkelijk voor pleit? Paragraaf 34 uit Barths 'Kirchliche Dogmatik' plaatst de lezer opnieuw voor de vraag naar Gods blijvende uitverkiezing van Israël. Dr. Wessel ten Boom (1959) is theoloog en emeritus predikant. Hij publiceerde 'Alleen God kan spreken. Een inleiding op het werk van Friedrich-Wilhelm Marquardt' en twee studies over Augustinus' spreken over de Joden. Hij is tevens redactiesecretaris van 'In de Waagschaal. Tijdschrift voor theologie, cultuur en politiek'.

Wil je het boek lezen?De verkiezing van de gemeente in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Karl Barth. Lezen De verkiezing van de gemeente Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN