Karate

Karate - Wim Luiten | Tiliboo-afrobeat.com

... is een vechtkunst die is ontstaan op de Riukiu-eilanden, waaronder het eiland Okinawa, Japan ... karate - WikiWoordenboek - Wiktionary ... .Het is ontstaan uit de samenvoeging van het Chinese Kempo (ook wel Kenpo) en de inheemse vechtkunsten van Okinawa, die te (手, letterlijk "hand") werden genoemd.. Bij karate ligt de nadruk vooral op het gebruik van stoot-, trap- en afweertechnieken (te-waza, geri-waza en uke-waza). Karate is begin Jaren 60 van de vorige eeuw in Nederland geïntroduceerd door de Amsterdammer Jon Bluming. Het bleek een spectaculaire sport waarbij planken, ja zelfs bakstenen met de blote hand doo ... Karate spullen kopen? pakken, banden, beschermers, Shirts ... ... . Het bleek een spectaculaire sport waarbij planken, ja zelfs bakstenen met de blote hand doormidden werden geslagen. Bluming had er toen hij als vrijwilliger in de Koreaanse Oorlog vocht kennis mee gemaakt. De WKF probeert karate te vestigen als een Olympische sport. Meer dan 50 miljoen karateka's zijn verspreid over 160 land...

INFORMATIE

AUTEUR
Wim Luiten
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Karate.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek behandelt zowel karate voor de recreatieve beoefenaar als voor de wedstrijdsport.Na een uitvoerige behandeling van de basistechnieken, wordt de lezer via een beschrijving van de wedstrijdvormen (Kumite) meegevoerd naar de echte wedstrijden (Shiai).Ook de vele Kata, voorgeschreven oefenvormen, waarin geleerd wordt zich te verdedigen tegen meer tegenstanders tegelijk, en die een belangrijk onderdeel vormen van ieder examen, worden uitvoerig toegelicht.In dit boek wordt karate in al zijn facetten belicht, waardoor een waardevol naslagwerk is ontstaan voor de beginnende karateka en de gevorderde Dan?houder.Vele honderden foto's illustreren de beschreven technieken.

Wil je het boek lezen?Karate in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wim Luiten. Lezen Karate Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN