Ontsnapt uit het Teutoburgerwoud

Ontsnapt uit het Teutoburgerwoud - Victor A.C. Remouchamps | Tiliboo-afrobeat.com

...pt uit het Teutoburgerwoud (Paperback). Er hebben in de geschiedenis van Europa verschillende veldslagen gewoed die altijd omschreven zijn als ... Städte & Orte - Urlaubsregion Teutoburger Wald / OWL ... ... Ontsnapt uit het Teutoburgerwoud. Home. Oudheid (tot 500), Romeinse Rijk, Duitsland. Ontsnapt uit het Teutoburgerwoud; Ontsnapt uit het Teutoburgerwoud Auteur: Victor A.C. Remouchamps | Uitgever: Brave New Books. Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis. 0 out of 5 Ontsnapt uit het teutoburgerwoud bij Boeken.com. Bij boeken.com vind je altijd wat je zoekt. Ontsnapt uit het teutoburgerwoud | I ... Ontsnapt uit het Teutoburgerwoud - Victor.A.C. Remouchamps ... ... . 0 out of 5 Ontsnapt uit het teutoburgerwoud bij Boeken.com. Bij boeken.com vind je altijd wat je zoekt. Ontsnapt uit het teutoburgerwoud | ISBN 9789402155518 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Ontsnapt uit het Teutoburgerwoud ... Na de slag in het Teutoburgerwoud besloot Rome om de grenzen van het Rijk niet verder dan de Rijn te leggen. ....

INFORMATIE

AUTEUR
Victor A.C. Remouchamps
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Ontsnapt uit het Teutoburgerwoud.pdf

OMSCHRIJVING

Er hebben in de geschiedenis van Europa verschillende veldslagen gewoed die altijd omschreven zijn als "een keerpunt in de geschiedenis van Europa". Waterloo in 1815 en Stalingrad in 1942 zijn daarvan de beste voorbeelden. In Waterloo kwam er een einde aan Napoleons internationale ambities en Stalingrad luidde het begin van het einde in van Nazi Duitsland. Doch al deze veldslagen hadden nimmer plaatsgevonden wanneer de Romeinen in hun opzet waren geslaagd om de opstandige Germaanse stammen ten oosten van de Rijn, te verslaan en het grondgebied van het Romeinse Rijk uit te breiden tot aan de Elbe. Na de slag in het Teutoburgerwoud besloot Rome om de grenzen van het Rijk niet verder dan de Rijn te leggen. Voor de Germanen betekende de uitkomst van de slag het begin van een Duits nationalisme dat met name in de negentiende eeuw de basis legde voor twee wereldoorlogen. Dovydas, een geromaniseerde Germaan uit het gebied dat nu Wallonie heet, en de hoofdpersoon in dit boek, beleeft deze fictieve avonturen, geplaats in een historische context.

Wil je het boek lezen?Ontsnapt uit het Teutoburgerwoud in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Victor A.C. Remouchamps. Lezen Ontsnapt uit het Teutoburgerwoud Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN