De academische preken

De academische preken - Thomas van Aquino | Tiliboo-afrobeat.com

...mische preken (Paperback). Wijsheid is er niet om te bewaren in ivoren torens, maar juist om de mens te dienen ... De academische preken: Amazon.it: Thomas van Aquino, Mark ... ... . Dat was een gangbare opvatting... De academische preken | ISBN 9789079578801 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De academische preken (eBook) T. van Aquino is een geweldige auteur. Download en lees het boek De academische preken op onze website pianofortefestival.nl. Helemaal vrij. U vindt De academische preken in PDF, ePUB, MOBI. Wijsheid is er niet om te bewaren in ivo ... De academische preken - Thomas van Aquino | Boeken.com ... .nl. Helemaal vrij. U vindt De academische preken in PDF, ePUB, MOBI. Wijsheid is er niet om te bewaren in ivoren torens, maar juist om de mens te dienen. De academische preken bij Boeken.com. Bij boeken.com vind je altijd wat je zoekt. Bestel De academische preken van Thomas. Gratis verzending v...

INFORMATIE

AUTEUR
Thomas van Aquino
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
De academische preken.pdf

OMSCHRIJVING

Wijsheid is er niet om te bewaren in ivoren torens, maar juist om de mens te dienen. Dat was een gangbare opvatting in de dertiende eeuw. Zo behoorde het tot de taak van Thomas van Aquino (1225-1274) om naast de gebruikelijke colleges en disputen aan de Parijse universiteit, regelmatig op zon- en feestdagen te preken voor studenten en docenten. Maar twintig van deze preken, waaronder ook een preek over Sint Nicolaas, zijn bewaard gebleven. Onlangs werden ze herontdekt. Het zijn de enige woordelijke verslagen die we van Thomas kennen zonder redactionele bewerking. In spreektaal opgeschreven blijken ze voor middeleeuws gedachtegoed opvallend toegankelijk. De preken zijn boordevol inhoud: naast bijbeluitleg en theologie spreekt hij over actuele thema's als spiritualiteit, opvoeding, carrière en succes, geluk en rechtvaardigheid. Hoe geeft je daar uitdrukking aan in je dagelijks leven? Dit is de eerste Nederlandse vertaling van de academische preken, uitgegeven bij gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het Thomas Instituut te Utrecht.

Wil je het boek lezen?De academische preken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Thomas van Aquino. Lezen De academische preken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN