Wij, De Verdronkenen

Wij, De Verdronkenen - Carsten Jensen | Tiliboo-afrobeat.com

...kale rotsen van Newfoundland tot de weelderige plantages van Samoa, van louche kroegen op Tasmanië tot de bevroren kusten van Noord-Rusland, Wij, de verdronkenen is een roman over zonen en hun (afwezige) vaders, over mannen die wegvaren en over vrouwen die achterblijven; een groots epos dat bijna een eeuw bestrijkt en waarin op magisch-realistische wijze een familie en het vissersdorp ... Adriaan van Dis bezoekt een maritieme opera - Opium op ... ... ... Wij, de Verdronkenen is de verpletterende roman van de Deense auteur Carsten Jensen, over de glorietijd en teloorgang van zijn geboortestad Marstal, ooit een belangrijke zeehaven en vermaard om haar schepen en haar zeevaarders. Met deze roman als kompas en inspiratiebron, doorkruisen we tijd en ruimte. Sterk muziektheater brengt Judith Vindevogel met Wij de verdronkenen waarbij ze het werk van de Deense auteur Car ... Wij de verdronkenen ... . Met deze roman als kompas en inspiratiebron, doorkruisen we tijd en ruimte. Sterk muziektheater brengt Judith Vindevogel met Wij de verdronkenen waarbij ze het werk van de Deense auteur Car...

INFORMATIE

AUTEUR
Carsten Jensen
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
Wij, De Verdronkenen.pdf

OMSCHRIJVING

Marstal is een klein stadje op het kleine eiland Ærø in de Deense archipel. Maar in 1848 is het het thuisland van een nieuwe generatie mannen die vast van plan zijn de hoge zeeën te overwinnen en zo ver mogelijk van Denemarken weg te zeilen als de wind wil brengen. Mannen die in een eeuwigdurende oorlog worden gedwongen: met andere staten, met de zee, met elkaar, met de vrouwen van wie ze houden en vooral met hun eigen verlangens en gevoelens. Hun verhaal is er een van moed, meedogenloosheid, geweld, hartstocht en verlies. Want de zee vraagt altijd zijn tol van de mannen, zoals van het buitenbeentje Laurids Madsen – die naar de hemel gaat en terugkeert. En van zijn zoon Albert, de ontdekker van een mysterieus gekrompen hoofd. En van Knud-Erik, van wie de Tweede Wereldoorlog het moreel onmogelijke verlangt. De zee eist ook zijn tol van de vrouwen: de weduwen van de verdronkenen, en van Klara, Marstals Engel der Wrake.Van de kale rotsen van Newfoundland tot de weelderige plantages van Samoa, van louche kroegen op Tasmanië tot de bevroren kusten van Noord-Rusland, Wij, de verdronkenen is een roman over zonen en hun (afwezige) vaders, over mannen die wegvaren en over vrouwen die achterblijven; een groots epos dat bijna een eeuw bestrijkt en waarin op magisch-realistische wijze een familie en het vissersdorp waar ze vandaan komt worden beschreven.'Hij schrijft in de traditie van onze grootste avonturenschrijvers – Conrad, Stevenson, Melville- … Dit is een fascinerend verhaal verteld door een fascinerende verhalenverteller.' Drenka Willen, redacteur Harcourt'Het ambitieniveau van Wij, de verdronkenen steekt ver uit boven wat we normaal gesproken in de Deense literatuur meemaken. Qua omvang, maar nog veel meer wat betreft de vertel- en schrijfkunst van het boek.' Jens Andersen, BERLINGSKE TIDENDE'Petje, of beter gezegd matrozenmuts af voor dit wereldwijze, fabulerende vertelplezier. De Carsten Jensen heeft de wereld zien beginnen, maar Laurids Madsen heeft de kont van de heilige Petrus gezien. Driewerf hoera!' INFORMATIONCarsten Jensen (1952) behoort tot de bekendste literaire schrijvers van Denemarken. Hij schrijft zowel reisboeken en essays als romans die eerder onder andere in Engeland verschenen.Voor zijn reisboek Ik heb de wereld zien beginnen werd hij door de Deense Boekverkopers bekroond. Hij is zelf in Marstal geboren.Wij, de verdronkenen is zijn literaire doorbraak en zal in vele landen verschijnen.Kor de Vries vertaalde eerder onder andere Jakob Ejersbo, Nordkraft, Dorrit Willumsen, De Gentse bruid, Kirsten Thorup, Niemandsland, en Helle Helle, De veerboot.

Wil je het boek lezen?Wij, De Verdronkenen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Carsten Jensen. Lezen Wij, De Verdronkenen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN