Migranten in de Nederlandse samenleving

Migranten in de Nederlandse samenleving - Herman Blom | Tiliboo-afrobeat.com

... 'Migranten in de Nederlandse samenleving' vanaf € 35 ... Wat zijn de gevolgen van immigratie? :: Migratie ... .95 Geen verzendkosten boven de € 20,- Snel geleverd Studentenkorting Migranten in de Nederlandse samenleving geeft een overzicht van de ontwikkelingen rond migratie en de invloeden die migratie heeft op de samenleving als geheel én op verschillende domeinen als onderwijs, arbeid, zorg en welzijn. Dit alles vanuit een unieke sociologische en kritische invalshoek. Migranten in de Nederlandse samenleving geeft een ove ... bol.com | Migranten in de Nederlandse samenleving ... ... . Migranten in de Nederlandse samenleving geeft een overzicht van de ontwikkelingen rond migratie en de invloeden die migratie heeft op de samenleving als geheel én op verschillende domeinen als onderwijs, arbeid, zorg en welzijn. Dit alles vanuit een unieke sociologische en kritische invalshoek. Migranten in de Nederlandse samenleving geeft een overzicht van de ontwikkelingen rond migratie en de invloeden die migratie heeft op de samenleving als geh...

INFORMATIE

AUTEUR
Herman Blom
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Migranten in de Nederlandse samenleving.pdf

OMSCHRIJVING

De samenstelling van de Nederlandse bevolking verandert de komende decennia sterk. Door de voortgaande immigratie en geboorten neemt het aantal migranten in de samenleving toe. De toename van het aantal en de omvang van de migrantengroepen maakt de Nederlandse samenleving steeds diverser. Wat betekent deze ontwikkeling voor de Nederlandse samenleving?Migranten in de Nederlandse samenleving geeft een overzicht van de ontwikkelingen rond migratie en de invloeden die migratie heeft op de samenleving als geheel én op verschillende domeinen als onderwijs, arbeid, zorg en welzijn. Dit alles vanuit een unieke sociologische en kritische invalshoek. Het boek behandelt onder andere de problematiek rondom integratie en integratiebeleid, afgezet tegen de verschillende culturele en godsdienstige achtergronden van migranten. Het schetst de positie van migranten binnen het Nederlands recht, het onderwijs en op de arbeidsmarkt en gaat uitgebreid in op actuele thema's als discriminatie en racisme. Door de verschillende invalshoeken ontwikkelt de lezer een kritische en onderzoekende houding en kan daarmee een bijdrage leveren aan de maatschappelijk discussie rond het thema migratie.Migranten in de Nederlandse samenleving kan ingezet worden bij alle studies in het hoger onderwijs die aandacht hebben voor het onderwerp migratie. Te denken valt aan de sociale opleidingen en de opleidingen gezondheidszorg, HRM, lerarenopleiding en bestuurskunde.Herman Blom is lector aan Stenden Hogeschool. Hij publiceert regelmatig op het gebied van interculturalisatie en interculturele verschillen. Siep van der Werf doceerde sociaaljuridische dienstverlening aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij schreef studieboeken over sociologie, de multiculturele samenleving, arbeid en re-integratie en volkshuisvesting.

Wil je het boek lezen?Migranten in de Nederlandse samenleving in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Herman Blom. Lezen Migranten in de Nederlandse samenleving Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN