Gysbreght van aemstel - joost van den vondel

Gysbreght van aemstel - joost van den vondel - J. van den Vondel | Tiliboo-afrobeat.com

...ht van Amstel door Joost van den Vondel Door gebruik te maken van Scholieren ... SeniorPlaza | Waar werd oprechter trouw - SeniorPlaza ... .com of door hieronder op 'akkoord' te klikken, ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Gijsbrecht van Aemstel is een toneelstuk van Joost van den Vondel, dat werd opgevoerd ter gelegenheid van de opening van de eerste stenen Amsterdamse schouwburg.De inwijding op 26 december 1637 van dit door Jacob van Campen ontworpen classicistische theater aan de Keizersgracht moest worden uitgesteld vanwege bezwaren van protestantse kerkenraadsleden tegen enkele in de katholieke middeleeuwen ... De Gysbreght van Aemstel en Vergilius' Aeneis. Vondels drama-opvattingen ... Gijsbrecht van Aemstel - Wikipedia ... ... De Gysbreght van Aemstel en Vergilius' Aeneis. Vondels drama-opvattingen . Karaktertekening in de Gysbreght van Aemstel. De Gysbreght van Aemstel als leestekst en als toneeltekst. Verantwoording. Bibliografie. Joost van den Vondel Gysbreght van Aemstel Den heere Huigh de Groot Gezant der koninginne en kroone...

INFORMATIE

AUTEUR
J. van den Vondel
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Gysbreght van aemstel - joost van den vondel.pdf

OMSCHRIJVING

Strijdrumoer klinkt op in de kerstnacht. Terwijl de Amsterdammers het kerstfeest vieren, dringen vijandelijke troepen de stad binnen. Zij hebben zich verscholen in een schip vol rijsthout, dat Gysbreght van Aemstel nietsvermoedend heeft laten binnenvaren. Gysbreght wil zijn stad verdedigen, maar de engel Rafaël maant hem te vluchten. Amsterdam, voorspelt de engel, zal zeker uit de as herrijzen.Gysbreght van Aemstel werd van een inleiding, woordverklaringen en commentaar voorzien door M.B. Smits-Veldt, verbonden aan de Vakgroep Historische Nederlandse Letterkunde van Universiteit van AmsterdamDe Alfa-reeks omvat Poëzie, proza en toneel uit verschillende eeuwen en van verschillende auteurs. De reeks richt zich in eerste instantie op eerste- en tweedejaars studenten Nederlands, maar is ook bedoeld voor een in literatuur geïnteresseerd publiek. De teksten zijn, waar nodig, door deskundigen van commentaar en woordverklaringen voorzien.

Wil je het boek lezen?Gysbreght van aemstel - joost van den vondel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J. van den Vondel. Lezen Gysbreght van aemstel - joost van den vondel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN