Nu het nog licht is

Nu het nog licht is - Tom van Deel | Tiliboo-afrobeat.com

...og licht is (Paperback). Rutger Kopland: 'Er is niets dan leegte die wij vullen met hersenspinsels, dat is Tom van Deels meest essentiële ... Fysiotherapeuten wachten op groen licht, 'maar er is veel ... ... ... Het laatste nieuws het eerst op NU.nl. Een nieuwe foto van de ruimtetelescoop Hubble toont de 'kosmische vleermuis': rechtsboven in beeld zie je twee donkere wolken die op vleugels lijken. Op woensdag ging het nog om zes gevallen.Tot nu toe zijn zeventien bewoners en acht medewerkers besmet. ... terwijl in Arizona bijna 3.600 coronapatiënten aan het licht kwamen. We moeten naar het kanaal lopen nu het nog licht is. Hopelijk ... NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl ... . ... terwijl in Arizona bijna 3.600 coronapatiënten aan het licht kwamen. We moeten naar het kanaal lopen nu het nog licht is. Hopelijk vinden we 'n rivier. Now, I think we should head towards the channel while it's still light, and hope we run into a stream. Kom op, Moeder Elena, we moeten opschieten om er...

INFORMATIE

AUTEUR
Tom van Deel
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Nu het nog licht is.pdf

OMSCHRIJVING

Rutger Kopland: 'Er is niets dan leegte die wij vullen met hersenspinsels, dat is Tom van Deels meest essentiële ervaring, die in ieder gedicht aan andere gegevens opnieuw wordt gedemonstreerd. Wat hij ook onder de loep neemt, hij ziet altijd wat er niet meer is, welk taalnet hij ook uitgooit, hij laat altijd zien dat hij niets heeft gevangen. Dat maakt zijn werk verwant aan de wiskunde, omdat het een algemeenheid formuleert op een niveau waarop de alledaagse toevalligheden er niet meer toe doen. Zijn gedichten naderen inderdaad de status van "formules". Anderzijds, of liever tegelijkertijd, en misschien nog liever daardoor, zijn deze gedichten buitengewoon melancholiek [...]. Hoe exacter de taal, hoe verder de verwijdering tussen aanleiding en beschrijving, hoe minder onze wereld herkenbaar wordt. Goddelijke waarheid, algemene toepasbaarheid van uitspraken, zij stemmen buitengewoon melancholiek, zij maken de leegte, het voorbije als het ware zichtbaar. Tom van Deels werk is hiervan een indrukwekkende demonstratie. Het is, ondanks zijn geringe omvang, een monument, een monument van precisie en onontkoombare weemoed.'Brian Johnstone in The Dark Horse over Singers Behind Glass / Eight Modern Dutch Poets, Selected and Translated by James Brockway: 'Van Deel is a poet of brevity and sparing output. None of his poems here is more than thirteen lines long; many are no more than six or seven. This is not to sav that his work is short on content. He is a poet who is capable of distilling emotion and experience down to its essence, employing a consistent elegance and precision of language.'Guus Middag: 'een gedicht van Van Deel: rond, geduldig geslepen, omspoeld door suggesties met een hoog soortelijk gewicht.'T. van Deel (1945) is als neerlandicus verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en als literair criticus aan Trouw. Zijn bundel Achter de waterval werd in 1987 bekroond met de Jan Campertprijs.

Wil je het boek lezen?Nu het nog licht is in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tom van Deel. Lezen Nu het nog licht is Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN