Het leven van Apollonius van Tyana

Het leven van Apollonius van Tyana - Philostratus | Tiliboo-afrobeat.com

...s van Tyana (Oudgrieks: Τυάνεος Απολλώνιος, Tyaneos Apollonios) (Tyana, 2 n ... Het Nuctemeron van Apollonius van Tyana | Spirituele teksten ... .Chr - Ephese [bron?], ca. 98 n.Chr.) was een Grieks neopythagoreïsch filosoof en leraar. Zijn leer beïnvloedde de wetenschap en het occultisme tot eeuwen na zijn dood.. Apollonius is bekend door de biografie van de schrijver Philostratus die later werd gebruikt om Apollonius als een ... Het leven van Apollonius van Tyana (Hardcover). Het echte gevaar komt echter uit een andere, onverwachte hoek. De bloedige strijd tegen de ... Het leven van Apollonius van Tyana - Philostratus - (ISBN ... ... . Het echte gevaar komt echter uit een andere, onverwachte hoek. De bloedige strijd tegen de dappere... Op 28 november verschijnt Philostratus' Het leven van Apollonius van Tyana (vertaald en toegelicht door Simone Mooij-Valk). Wij publiceren voor uit Boek I. 'Terwijl ze sliep vormden zwanen, die in de wei hun voedsel zochten, een kring om haar heen en terwijl ze hun vleugels ophieven, ...

INFORMATIE

AUTEUR
Philostratus
DIMENSIE
9,1 MB
BESTANDSNAAM
Het leven van Apollonius van Tyana.pdf

OMSCHRIJVING

Ze zijn bijna gelijktijdig geboren, Apollonius en Jezus, en ondanks alle verschillen vertonen hun levens opvallende overeenkomsten. In hun strijd tegen de christenen schoven de heidenen Apollonius naar voren als hún profeet, groter dan Jezus. Ook tegenwoordig zijn er nog groepen die Apollonius beschouwen als een belangrijke leraar. In de eerste eeuw trok filosoof Apollonius van Tyana door vele landen. Hij maakte indruk door zijn ascetische levenswijze en spoorde zijn toehoorders aan tot saamhorigheid en behulpzaamheid. Hij legde partijtwisten bij, verleende hulp, verrichtte wonderen en herstelde oude religieuze gebruiken. Philostratusbiografie is nu voor het eerst in het Nederlands vertaald. Het leven van Apollonius is een bonte verzameling reisbeschrijvingen, verhalen over exotische dieren, de zeden van vreemde volken en gesprekken met koningen en keizers. Dat alles in een kader van literaire, mythologische en historische toespelingen. Mede daarom is zijn boek door de eeuwen heen veel gelezen.

Wil je het boek lezen?Het leven van Apollonius van Tyana in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Philostratus. Lezen Het leven van Apollonius van Tyana Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN