Externe verslaggeving

Externe verslaggeving - E.J. Klaassen | Tiliboo-afrobeat.com

...e Verslaggeving . Externe Verslaggeving - Jaarrekeningen worden opgesteld onder toepassing van een verslaggevingsstelsel ... Externe verslaggeving - Administratie voeren ... . De jaarrekening geeft informatie aan de stakeholders over de financiële positie de wijzigingen van de financiële positie en de behaalde resultaten, waarmee de gebruiker van de jaarrekening op basis van de verstrekte informatie bepaalde economische beslissingen kan ... Externe verslaggeving belicht zowel de economische als de juridische aspecten van de jaarverslaggeving. Dit boek is bedoeld voor studenten Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde en Accountancy op hbo- en universitair niveau. Exte ... Externe verslaggeving - noordhoff.nl ... . Dit boek is bedoeld voor studenten Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde en Accountancy op hbo- en universitair niveau. Externe verslaggeving 9e druk is een boek van M.N. Hoogendoorn uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001867263 Externe verslaggeving leert je wat er allemaal komt kijken bij jaarverslaggeving ...

INFORMATIE

AUTEUR
E.J. Klaassen
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Externe verslaggeving.pdf

OMSCHRIJVING

Externe verslaggeving besteedt veel aandacht aan de didactiek waarin de theorie wordt aangeboden. Hierdoor is deze methode uitstekend geschikt voor zelfstudie. De methode belicht zowel de economische als de juridische aspecten van de jaarverslaggeving. Het theorieboek bestaat uit drie delen. Het eerste deel betreft de omgeving van de onderneming. In dit deel is ook een overzicht van onderzoeksbenaderingen in accounting opgenomen, om de werkverdeling tussen theorie en praktijk te belichten. Deel twee behandelt de hoofdzaken van balans, winst- en verliesrekening en een toelichting daarop. Het derde deel behandelt onderwerpen die vooral een rol spelen in complexe organisaties en de verslaggevingsproblemen van financiële en van non-profitorganisaties. De methode is bedoeld voor studenten Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde en Accountancy op hbo- en universitair niveau. De complete methode Externe verslaggeving bestaat uit een theorieboek en een toepassingenboek met uitwerkingen op cd-rom. Over de auteursProf. dr. J. Klaassen is hoogleraar externe verslaggeving aan de faculteit Economische wetenschappen en Bedrijfskunde van de Vrije Universiteit, was vele jaren partner van KPMG en lid van het International Accounting Standars Committee. Prof. dr. M.N. Hoogendoorn (1959) is hoogleraar Externe Verslaggeving bij de Universiteit van Amsterdam, partner bij Ernst & Young Accountants en voorzitter van de Raad voor de Jaarverslaggeving. Prof drs G.G.M. Bak RA. is emeritus hoogleraar Accountancy aan de Universiteit van Tilburg. Hij was daarnaast ruim 30 jaar werkzaam als openbaar accountant, vervulde een aantal functie binnen het NIVRA en was gedurende 10 jaar buitengewoon raadadviseur van het Ministerie van Justitie terzake van het Jaarrekeningrecht. Drs P.W. Boone (1946) is universitair docent bij de afdeling Accounting van de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Vrije Universiteit. Drs. P. Sneep (1950) is directeur onderwijs van de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij heeft ruime ervaring in zowel het WO als HBO.

Wil je het boek lezen?Externe verslaggeving in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur E.J. Klaassen. Lezen Externe verslaggeving Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN