Handboek voor de behandeling van borderline patienten

Handboek voor de behandeling van borderline patienten - J.J.L. Derksen | Tiliboo-afrobeat.com

...k voor de behandeling van borderline patienten 1e druk is een boek van J ... Schemagerichte therapie: handboek voor therapeuten ... ... .J.L. Derksen uitgegeven bij Tijdstroom. ISBN 9789035215108 Bij vijftien tot veertig procent van de pati nten met een psychische stoornis kan met de huidige diagnostische middelen de diagnose 'borderline persoonlijkheidsstoornis' worden gesteld; dit percentage geldt zowel voor de ambulante als klinische settings. Koop Handboek voor de behandeling van borderline patienten van Derksen met ISBN 9789035215108. Gratis verzending, Slim studeren. Studystore.nl Handboek voor de behan ... Handboek voor de behandeling van borderline patienten ... ... . Gratis verzending, Slim studeren. Studystore.nl Handboek voor de behandeling van borderline patienten 1e druk is een boek van J.J.L. Derksen uitgegeven bij Tijdstroom. ISBN 9789035215108 Bij vijftien tot veertig procent van de pati nten met een psychische stoornis kan met de huidige diagnostische middelen de diagnose 'borderline persoonlijkheidsstoornis' worden gesteld; dit percentage geldt zowel voor de ambulante als klinische settings...

INFORMATIE

AUTEUR
J.J.L. Derksen
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
Handboek voor de behandeling van borderline patienten.pdf

OMSCHRIJVING

Handboek voor de behandeling van borderline patienten 1e druk is een boek van J.J.L. Derksen uitgegeven bij Tijdstroom. ISBN 9789035215108 Bij vijftien tot veertig procent van de pati nten met een psychische stoornis kan met de huidige diagnostische middelen de diagnose 'borderline persoonlijkheidsstoornis' worden gesteld; dit percentage geldt zowel voor de ambulante als klinische settings. Onder invloed van de DSM-III heeft de beschrijvende classificatie van de borderline pati nt aan betekenis gewonnen. De wijze waarop deze pati nten behandeld worden loopt echter van oudsher zeer uiteen: in de psychoanalitische readitie hebben zich verschillende opvattingen ontwikkeld over de meest geschikte behandeling. De laatste jaren is de aandacht, ook in Nederland, meer gericht op de expressieve psychotherapie. Nog vaker is er sprake van een combinatie van verschillende therapievormen, al dan niet expressief, al dan niet steunend. Dit handboek geeft een helder overzicht van de wijze waarop de borderline persoonlijkheidsstoornis in Nederland behandeld wordt. Het blijkt dat clinici de internationaal geaccepteerde diagnostische aanpak overnemen. Afhankelijk van de psychotherapeutische ori ntatie en de setting wordt de behandeling vormgegeven. De kern van het boek gestaat uit een uitgebreide serie behandelingsverslagen, geschreven door praktizerend behandelaars. Elk verslag is afkomstig uit een karakteristieke setting. Het boek wordt gecomplementeerd met hoofdstukken over epidemiologie en diagnostiek, over gezinsachtergrond en over onderzoek naar behandeling.

Wil je het boek lezen?Handboek voor de behandeling van borderline patienten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J.J.L. Derksen. Lezen Handboek voor de behandeling van borderline patienten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN