De vergelding

De vergelding - Olaf Andersen | Tiliboo-afrobeat.com

...even bij De vergelding. Het boek "De vergelding" van schrijver en journalist Jan Brokken verscheen in januari 2013 ... De vergelding van Jan Brokken - NRC ... . In het onder de rook van Rotterdam gelegen dorpje Rhoon (destijds ongeveer 2200 inwoners) kwam in de avond van 10 oktober 1944 de Duitse soldaat Ernst Lange om het leven in het buurtschap Het Sluisje. In De vergelding reconstrueert Jan Brokken de gebeurtenissen aan de hand van duizenden pagina's processtukken, getuigenverhoren en 185 interviews met betrokkenen. Net als hij denkt te weten hoe het zit, krijgt het verhaal een compleet andere wending. Eerste zin Jan Brokken g ... Jan Brokken - De vergelding ... . Net als hij denkt te weten hoe het zit, krijgt het verhaal een compleet andere wending. Eerste zin Jan Brokken groeide op in Rhoon, een Zuid-Hollands dorp dat sinds de oorlog een geheim met zich meedraagt. Door sabotage vindt in 1944 een Duitse soldaat de dood. De vergelding van de moffen is verschrikkelijk: zeven mannen uit Rhoon worden geëxecuteerd, hun vrouwe...

INFORMATIE

AUTEUR
Olaf Andersen
DIMENSIE
6,6 MB
BESTANDSNAAM
De vergelding.pdf

OMSCHRIJVING

DE VERGELDINGAan het begin van de 21e eeuw is Nederland in verval. Politieke onlusten kruipen steeds dichter naar het hart van de samenleving. Het hoogte- of eigenlijk dieptepunt is de aanslag op de koning.Het glas van de Gouden Koets vliegt alle kanten op en de koning zakt dodelijk geraakt weg. Verderop wachten ministers en kamerleden tevergeefs op de aankomst van de koning. Als de harde boodschap hen uiteindelijk bereikt, is de chaos in Den Haag al niet meer te overzien.Een CNN-verslaggever vat de gebeurtenissen als volgt samen: Wie getuige is geweest van dit proces zal het nooit kunnen verklaren. Wie aan de zijlijn staat is te verbijsterd om zelfs maar aan een verklaring te kunnen denken.De hoofdpersonen gaan op zoek naar de daders van de aanslag en in feite ook naar de oorzaken van de onlusten. Deze speurtocht voert terug tot diep in de 16e eeuw toen een andere Oranje werd vermoord. Hun opponenten zijn personen op diverse strategische posities in de samenleving die via ragfijne draden met elkaar verbonden zijn.

Wil je het boek lezen?De vergelding in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Olaf Andersen. Lezen De vergelding Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN