Toegang tot het orgel

Toegang tot het orgel - Jan Jongepier | Tiliboo-afrobeat.com

...egang tot het orgel" is een poging, het oer-oude en gecompliceerde muziekinstrument orgel toegankelijker te maken voor iedereen ... orgel Archieven - Pagina 11 van 53 - Refomuziek ... . Niet de 'vrije toegang' is daarmee bedoeld. Het gaat hier om inzicht in de samenhang van de delen en de werking van het complexe stelsen van balgen, windladen, klavieren en mechanieken. Op vrijdag 15 september 2017 werd het orgel in de Nicolaïkerk te Appingedam weer in gebruik genomen na een restauratie en uitbreiding van het instrument, die uitgevoerd werden door Orgelmakerij Reil te Heerde. Stef Tuinstra was adviseur bij dit project. Het orgel heeft een lange en rijke geschiedenis die terugvoert tot in de zestiend ... Download PDF Toegang tot het orgel | BANK72 PDF ... . Stef Tuinstra was adviseur bij dit project. Het orgel heeft een lange en rijke geschiedenis die terugvoert tot in de zestiende eeuw. "Toegang tot het orgel" is een poging, het oer-oude en gecompliceerde muziekinstrument or...

INFORMATIE

AUTEUR
Jan Jongepier
DIMENSIE
3,8 MB
BESTANDSNAAM
Toegang tot het orgel.pdf

OMSCHRIJVING

"Toegang tot het orgel" is een poging, het oer-oude en gecompliceerde muziekinstrument orgel toegankelijker te maken voor iedereen. Niet de 'vrije toegang' is daarmee bedoeld. Het gaat hier om inzicht in de samenhang van de delen en de werking van het complexe stelsen van balgen, windladen, klavieren en mechanieken. De uiterlijke verschijninsvorm van het orgel wordt daarbij niet vergeten. Onderzocht wordt, wat de verschillende fronttypen te vertellen hebben over het muziekinstrument dat er achter verborgen is. De stilistische ontwikkeling van de ornamenten krijgt ook de nodige aandacht. Organisten, orgelstudenten en orgelliefhebbers kunnen elk op hun eigen wijze in dit boek informatie over het orgel opdoen en antwoorden op vragen vinden. Tegelijkertijd vormen de 461 foto's die als leidraad bij de teksten zijn gekozen een boeiend beeldverhaal van het Nederlandse historische orgel.

Wil je het boek lezen?Toegang tot het orgel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan Jongepier. Lezen Toegang tot het orgel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN