De nieuwe Grieken en Romeinen

De nieuwe Grieken en Romeinen - Patrick de Rynck | Tiliboo-afrobeat.com

...eken kregen in de vierde en derde eeuw voor Christus concurrentie van de Romeinen ... De nieuwe Grieken en Romeinen | Boeken, Romeinen ... ... . Hun rijk groeide in die tijd uit tot het gebied dat we nu Italië noemen. In de tweede eeuw voor Christus bleken de Romeinen sterker dan de Grieken te zijn. De Romeinen namen de macht over op alle kolonies die voorheen van de Grieken waren. De nieuwe Grieken en Romeinen 1e druk is een boek van Patrick de Rynck uitgegeven bij Garant - Uitgevers N.V.. ISBN 9789044133776 De klassieke oudheid leeft - al was het maar in de vorm v ... Tijd van Grieken en Romeinen ... .V.. ISBN 9789044133776 De klassieke oudheid leeft - al was het maar in de vorm van oneliners en oppervlakkige vergelijkingen. De Romeinen zijn een volk dat leefde in Rome en Italië tot het jaar 500.Ze hebben een grote invloed op de geschiedenis van de wereld gehad net als de Oude Grieken.Ze stichtten een gigantisch rijk, het Romeinse Rijk, wat grote delen van Europa, het noorden van Afrika en het Midden-Oosten b...

INFORMATIE

AUTEUR
Patrick de Rynck
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De nieuwe Grieken en Romeinen.pdf

OMSCHRIJVING

De nieuwe Grieken en Romeinen 1e druk is een boek van Patrick de Rynck uitgegeven bij Garant - Uitgevers N.V.. ISBN 9789044133776 De klassieke oudheid leeft - al was het maar in de vorm van oneliners en oppervlakkige vergelijkingen. Maar leeft de oudheid echt? Heeft zij nog iets wezenlijks te vertellen? Of is ze een onherroepelijk vreemde plek geworden, een alibi zelfs? Is de oudheid misschien wel interessant, maar al bij al weinig relevant?Dit spitse boek begint waar de kreten en slogans eindigen, bij de nuancering. Het is nu geschreven - dat kan nu eenmaal niet anders - en confronteert de lezer met Grieken en Romeinen en hun ideeën en emoties. Verrassend? Herkenbaar? Verrassend herkenbaar? Is de oudheid eindelijk dood of is ze alweer herboren? Beleven we het einde van een cultuur of een nieuwe renaissance? Dit boek geeft een antwoord.Over de auteur(s):Patrick De Rynck studeerde klassieke talen. Hij werkt als freelancer in onder meer de cultuur- en erfgoedsector, schreef en vertaalde een aantal boeken en recenseert publicaties over de oudheid in de kranten De Standaard en De Morgen.Toon Van Houdt is als classicus en cultuurhistoricus verbonden aan de KU Leuven, waar hij onder meer receptiegeschiedenis van de Grieks-Romeinse oudheid doceert. Hij publiceert geregeld voor een breed publiek in de tijdschriften Kleio en Streven.

Wil je het boek lezen?De nieuwe Grieken en Romeinen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Patrick de Rynck. Lezen De nieuwe Grieken en Romeinen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN