Handleiding kortdurende schematherapie

Handleiding kortdurende schematherapie - Michiel van Vreeswijk | Tiliboo-afrobeat.com

...eiding kortdurende schematherapie 3e druk is een boek van Michiel van Vreeswijk uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum ... Handleiding kortdurende schematherapie - E-bok - Michiel ... ... . ISBN 9789036815468 Dit boek biedt behandelaren een handleiding om schematherapie, een succesvolle en bewezen effectieve methode voor de behandeling van persoonlijkheidsproblematiek, toe te passen in kortdurende therapievarianten. Kortdurende schematherapie bestaat uit een handleiding voor de therapeut, een werkboek CGT-technieken en een werkboek Experiëntiële technieken. De werkboeken kunnen los van elkaar worden gebruikt of achtereenvolgend. Beide werkboeken richten zich op het vermin ... BSL Shop | Handleiding kortdurende schematherapie ... . De werkboeken kunnen los van elkaar worden gebruikt of achtereenvolgend. Beide werkboeken richten zich op het verminderen van de invloed van schema's en modi op het dagelijks leven van cliënten. Schematherapie in de klinische praktijk. Een complete gids voor individuele, groeps- en geïntegreerde behandeling met schemamodi. Amsterdam: Uitgeverij Nieuwezijds. Naast deze handleiding voor de therapeut zijn er ook nog twee werk...

INFORMATIE

AUTEUR
Michiel van Vreeswijk
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Handleiding kortdurende schematherapie.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek biedt behandelaren een handleiding om schematherapie, een succesvolle en bewezen effectieve methode voor de behandeling van persoonlijkheidsproblematiek, toe te passen in kortdurende therapievarianten. Het behandelt twee kortdurende protocollen die u los van elkaar of - voor een langere therapie - achtereenvolgend kunt aanbieden. De protocollen zijn geschikt voor individuele schematherapie en voor schemagroepstherapie, waarbij interpersoonlijk leren in zowel het therapeutisch contact plaatsvindt als in het contact met andere groepsleden. Het werken in en met groepen wordt door behandelaren en cliënten als een krachtige experiëntiële en vaak emotioneel corrigerende gebeurtenis ervaren.Iedereen heeft gevoelige snaren. Deze gevoelige snaren, zogeheten "schema's', bepalen hoe mensen in het dagelijks leven functioneren. Triggering van deze schema's kan iemand in bepaalde gemoedstoestanden (modi) brengen. Sommige mensen ondervinden in hun dagelijks leven zo'n last van hun schema's en modi dat er sprake is van een persoonlijkheidsstoornis.Deze herziene druk (voorheen Kortdurende schemagroepstherapie) richt zich nu ook op het werkboek Experiëntiële technieken. Er worden voorbeelden gegeven van groepsdynamische processen en interactief leren.Kortdurende schematherapie bestaat uit een handleiding voor de therapeut, een werkboek CGT-technieken en een werkboek Experiëntiële technieken. De werkboeken kunnen los van elkaar worden gebruikt of achtereenvolgend. Beide werkboeken richten zich op het verminderen van de invloed van schema's en modi op het dagelijks leven van cliënten.

Wil je het boek lezen?Handleiding kortdurende schematherapie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Michiel van Vreeswijk. Lezen Handleiding kortdurende schematherapie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN