Gids van joods erfgoed in Nederland

Gids van joods erfgoed in Nederland - Jan Stoutenbeek | Tiliboo-afrobeat.com

...s van joods erfgoed in Nederland Jan Stoutenbeek en Paul Vigeveno 'Een voortreffelijk leesbare geschiedenis van de joden in Nederland met een diepgang die de verwachtingen van het woord Gids ver overstijgt ... Gids van joods erfgoed in Nederland | Beurs van Bijzondere ... ... .' - Emile Schrijver, Algemeen directeur Joods Historisch Museum en Joods Cultureel Kwartier. Gids van joods erfgoed in Nederland (Paperback). 'Een voortreffelijk leesbare geschiedenis van de joden in Nederland met een diepgang die de... 34 Van Ostadewoningen, Van Ostadestraat 35 Voormalig Joods Lyceum, Fischerstraat 135 36 Begraafplaats liberale gemeente, Eikelenburglaan 7, Rijswijk. Jan Stoutenbeek en Paul Vigeveno, Gids van joods er ... Gids van joods erfgoed in Nederland van Jan ... ... ... 34 Van Ostadewoningen, Van Ostadestraat 35 Voormalig Joods Lyceum, Fischerstraat 135 36 Begraafplaats liberale gemeente, Eikelenburglaan 7, Rijswijk. Jan Stoutenbeek en Paul Vigeveno, Gids van joods erfgoed in Nederland (Amsterdam 2016) 496 pagina's; €39,99 Gids van joods erfgoed in Nederland zou net iets meer body hebben gehad als er een beknopte literatuurlijst of voetnoten in opgenomen waren. Nu is de informatie niet controleer...

INFORMATIE

AUTEUR
Jan Stoutenbeek
DIMENSIE
3,6 MB
BESTANDSNAAM
Gids van joods erfgoed in Nederland.pdf

OMSCHRIJVING

'Een voortreffelijk leesbare geschiedenis van de joden in Nederland met een diepgang die de verwachtingen van het woord Gids ver overstijgt.' - Emile Schrijver, Algemeen directeur Joods Historisch Museum en Joods Cultureel KwartierPer streek en plaats beschrijven de auteurs de vele gebouwen, monumenten, plekken en objecten die te maken hebben met de joodse cultuur, religie en geschiedenis. Dit varieert van een kleine dorpssjoel en een vergeten begraafplaats tot het Spinozahuis in Voorburg en de resten van het imperium van textielbaron Menko in Enschede. Met aandacht voor regionale verschillen en details, op basis van veel en gedegen onderzoek, worden de geschiedenis en de huidige joodse gemeenschappen uitvoerig beschreven. Het boek is rijk geïllustreerd met historische afbeeldingen, foto's en stadsplattegronden. Een onmisbaar naslagwerk en een uitvoerige gids.Jan Stoutenbeek en Paul Vigeveno publiceren al ruim dertig jaar over de joodse wereld in Nederland. Het boek Joods Amsterdam beleeft inmiddels zijn zesde editie en is ook uitgegeven in het Engels en Duits. In de jaren tachtig verscheen van hun hand Joods Nederland, dat enthousiast werd ontvangen.

Wil je het boek lezen?Gids van joods erfgoed in Nederland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan Stoutenbeek. Lezen Gids van joods erfgoed in Nederland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN