Autismespectrumstoornis

Autismespectrumstoornis - Herbert Roeyers | Tiliboo-afrobeat.com

...e Spectrum Stoornis. De DSM-5, de meest recente versie van het Amerikaanse handboek voor psychische stoornissen, spreekt nog maar van één autisme-diagnose: de 'autismespectrumstoornis (ASS)' ... Autisme Centraal: Autisme in een notendop ... . Wat is nu eigenlijk een Autisme Spectrum Stoornis (ASS)? Wat zijn de kenmerken ervan en hoe komen die in de praktijk tot uiting? David Marquart Scholtz is verpleegkundig specialist geestelijke gezondheidszorg, gespecialiseerd in ontwikkelingsstoornissen. Een autismespectrumstoornis (ASS) is een ontwikkelingsstoornis waarbij de informatieverwerking in de hersenen verstoord is. ASS begint op jonge leeftijd en speelt het gehele leven een rol. H ... Autisme Spectrum Stoornis. Wat zijn de kenmerken ... ... . Een autismespectrumstoornis (ASS) is een ontwikkelingsstoornis waarbij de informatieverwerking in de hersenen verstoord is. ASS begint op jonge leeftijd en speelt het gehele leven een rol. Het heeft gevolgen voor vele aspecten van het leven, zowel voor het kind als zijn omgeving. Autismespectrum of autistisch spectrum is een term die wordt gebruikt voor de visie dat de autistische stoornis ...

INFORMATIE

AUTEUR
Herbert Roeyers
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Autismespectrumstoornis.pdf

OMSCHRIJVING

De eerste wijdverspreide wetenschappelijke beschrijving van autisme werd in 1943 gepubliceerd door Leo Kanner. Sindsdien heeft autisme een grote aantrekkingskracht uitgeoefend op onderzoekers en clinici uit diverse disciplines. Dat leidde tot vele duizenden publicaties en een eindeloze stroom van informatie op het internet. Het is niet eenvoudig om daarin je weg te vinden. Het gevolg is dat de term "autisme' wel bij veel mensen bekend is en te pas en te onpas wordt gebruikt, maar dat over diverse aspecten van deze complexe stoornis heel wat misverstanden en onduidelijkheden blijven bestaan. Het boek 'Autismespectrumstoornis. Alles op een rijtje' is een poging om daarin wat orde te scheppen. De auteur zet de huidige wetenschappelijke kennis over autisme en autismespectrumstoornis op een rijtje en vertaalt die naar een breder publiek. Hij gaat ook in op veelgestelde vragen. Komt autismespectrumstoornis alsmaar vaker voor? Bestaat het syndroom van Asperger niet meer? Wat weten we over de oorzaak van autismespectrumstoornis? Hoe wordt de diagnose gesteld? Het boek richt zich in eerste instantie naar zorgverleners, leerkrachten en studenten die meer willen weten over autisme en autismespectrumstoornis, maar ook ouders en andere geïnteresseerden vinden er zeker hun gading in.OVER DE AUTEUR Herbert Roeyers is als gewoon hoogleraar verbonden aan de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Gent. Hij leidt er de Onderzoeksgroep Ontwikkelingsstoornissen. Hij is ook consulent van het Gentse Centrum voor ontwikkelingsstoornissen. Zijn belangrijkste onderzoekslijn betreft de vroege sociaalcommunicatieve ontwikkeling van kinderen met een autismespectrumstoornis en de klinische toepassing van dat werk via screening, diagnose en interventie.

Wil je het boek lezen?Autismespectrumstoornis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Herbert Roeyers. Lezen Autismespectrumstoornis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN