Armando, Cherry Duyns, Klaas Gubbels, Jan Roeland: Vier

Armando, Cherry Duyns, Klaas Gubbels, Jan Roeland: Vier - J. Heymans | Tiliboo-afrobeat.com

...kwerk 'Vier' is gepubliceerd naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling bij Galerie Christian Ouwens, over de kunstenaars Armando, Klaas Gubbels, Jan Roeland en Cherry Duyns ... Vier - See All This ... . De cover van het boek kan door middel van de bijgeleverde gezeefdrukte stickers worden gepersonaliseerd. Flaptekst. Het boekwerk 'Vier' is gepubliceerd naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling bij Galerie Christian Ouwens, over de kunstenaars Armando, Klaas Gubbels, Jan Roeland en Cherry Duyns.De cover van het boek kan door middel van de bijgeleverde gezeefdrukte stickers worden gepersonaliseerd. Armando, Cherry Duyns, Klaas Gubbels, Jan Roeland: Vier | ISBN 9789490291044 ... PDF Download Armando, Cherry Duyns, Klaas Gubbels, Jan ... ... .De cover van het boek kan door middel van de bijgeleverde gezeefdrukte stickers worden gepersonaliseerd. Armando, Cherry Duyns, Klaas Gubbels, Jan Roeland: Vier | ISBN 9789490291044 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De S...

INFORMATIE

AUTEUR
J. Heymans
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Armando, Cherry Duyns, Klaas Gubbels, Jan Roeland: Vier.pdf

OMSCHRIJVING

Het boekwerk 'Vier' is gepubliceerd naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling bij Galerie Christian Ouwens, over de kunstenaars Armando, Klaas Gubbels, Jan Roeland en Cherry Duyns.De cover van het boek kan door middel van de bijgeleverde gezeefdrukte stickers worden gepersonaliseerd. De afgebeelde werken zijn speciaal door de kunstenaars voor 'Vier' vervaardigd en zijn tevens afgebeeld op de uitnodigingen voor de tentoonstelling.De tentoonstelling 'Vier' was samengesteld uit bijzondere werken die toonaangevend zijn voor de hedendaagse kunst en omvatte een ruim oeuvre aan werken van de vier vooraanstaande kunstenaars, met zowel typerende werken als uitzonderlijke schilderijen, verdeeld over twee etages. 'Vier' was de laatste tentoonstelling van Jan Roeland. Tijdens de tentoonstelling, in 2016, overleed de kunstenaar.Armando (1929) is bekend als schilder, beeldhouwer, schrijver, dichter, violist en acteur. Zijn schilderijen, die zowel met de hand als met penseel zijn aangebracht, zijn krachtig en indrukwekkend. Zijn thema's benadruk- ken het goede versus het kwade, vaak middels rumoerige taferelen uit de natuur. Voor deze tentoonstelling was juist gekozen voor een nog nooit eerder vertoonde selectie van imposante voertuigen op groot formaat.Klaas Gubbels (1934) is vooral bekend vanwege de terugkerende elementen in zijn werk. De koffiekannen, tafels en stoelen worden op een steeds vernieuwende maar typerende manier weergegeven. Op deze manier krijgen ze karakter, ze dagen elkaar uit. Klaas Gubbels benadrukt graag de eenvoud van voorwerpen en brengt de schoonheid ervan naar voren.De abstracte schilderijen van Jan Roeland (1935) met alledaagse objecten ogen haast geometrisch. Vogels, bloemen en takken worden op kleurrijke wijze teruggebracht tot enkel de essentiële vormen. Zijn composities zorgen voor spanning en herkenbaarheid. Onder andere zijn befaamde bloemen zijn afgebeeld. Cherry Duyns (1944) heeft naast films en documentaires ook een flink aantal literaire werken op zijn naam staan. Samen met Armando schreef en speelde Duyns bijna vijfentwintig jaar Herenleed. Recentelijk heeft Duyns de documentaire lm 'De Matthäus Missie' geregisseerd. De foto's die Cherry Duyns maakte, met name van de kunstenaars in hun atelier, verbinden de werken en kunstenaars met elkaar.De teksten in het boek zijn geschreven door J. Heymans (1954). Heymans studeerde wiskunde en filosofie aan de Universiteit Twente in Enschede. Hij debuteerde als dichter met de bundel Vlagvertoon. Hierna heeft hij nog verschillende monografieën, over onder andere Armando, gepubliceerd en enkele tentoonstellingen gemaakt.Christian Ouwens is naast galeriehouder ook uitgever. Naast 'Vier' bracht hij onder andere Imaginair over het werk en leven van Eugène Brands en publiceerde hij ARMANDO, Armando.

Wil je het boek lezen?Armando, Cherry Duyns, Klaas Gubbels, Jan Roeland: Vier in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J. Heymans. Lezen Armando, Cherry Duyns, Klaas Gubbels, Jan Roeland: Vier Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN