Zeepost

Zeepost - Roelof van Gelder | Tiliboo-afrobeat.com

...t . Schuur op onbewoonde Marker Wadden uitgebrand ... Zeepost door Judith Herzberg (paperback) - Managementboek.nl ... . 18 juni 2020 19 juni 2020 Wouter van Dusseldorp Er heeft op 18 juni een grote brand gewoed op de Marker Wadden, de eilandengroep die de afgelopen jaren is. Verder lezen. BBZ nieuws . Varen met kinderen en jongeren. Zeepost ligt centraal in de Dorpsstraat van Oost-Vlieland. Gesitueerd op op de eerste en tweede etage, boven het postkantoor. Er is een dakterras bij het appartement. De afstand tot het strand is ongeveer 1500 mete ... Zeepost | Kanker.nl ... . De afstand tot het strand is ongeveer 1500 meter. Over Zeepost; Nieuwsbrief; Scheepspost; Kalender; BBZ nieuws . Corona Update 3 juni 2020 3 juni 2020 Wouter van Dusseldorp De generieke steunmaatregelen van het kabinet zijn hier en daar aangepa...

INFORMATIE

AUTEUR
Roelof van Gelder
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Zeepost.pdf

OMSCHRIJVING

Een wanhopige zeemansvrouw schrijft in 1664 haar man op een oorlogsschip van Michiel de Ruyter, een ongeruste jongen in Vlissingen smeekt zijn broer in West-Indië om thuis te komen, een bezorgde moeder schrijft haar zoon op de slavenpost Elmina toch flink zijn best te doen en een zekere Jetje in Paramaribo richt een desperate liefdesbrief aan de zeeofficier die haar verlaten heeft. Het zijn maar een paar van de aangrijpende brieven in dit boek. Ze stammen alle uit het archief van de Engelse admiraliteit in Londen; ooit werden ze in beslag genomen op gekaapte Nederlandse schepen. Roelof van Gelder deed als eerste systematisch onderzoek naar deze brievenschat.Hij vond ongeveer 40.000 Nederlandse brieven uit de periode 1650-1815. Het zijn brieven van gewone Nederlanders aan hun verwanten ver over zee, maar ook van hen die huis en haard verlieten naar de achterblijvers in het vaderland. Deze brieven zijn nooit op hun bestemming aangekomen en nooit eerder gelezen. Er bestaan geen andere bronnen die zo'n indringend beeld geven van het dagelijks leven van de Nederlander in de vroegmoderne tijd. Uit deze papieren schat selecteerde Roelof van Gelder de persoonlijkste brieven en hertaalde ze in hedendaags Nederlands.

Wil je het boek lezen?Zeepost in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Roelof van Gelder. Lezen Zeepost Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN