Verdichting En Waarheid

Verdichting En Waarheid - Johann Wolfgang von Goethe | Tiliboo-afrobeat.com

...hting En Waarheid (Onbekende bindwijze). De autobiografie van Johann Wolfgang Goethe is een laat 'achttiende'-eeuws werk van een verrassende ... Verdichting en waarheid - Johann Wolfgang von Goethe ... ... ... Ambo-klassiek Verdichting en waarheid (Hardcover). Verdichting en waarheid / Wolfgang von Goethe. Ga naar zoeken Ga naar hoofdinhoud. lekker winkelen zonder zorgen. Gratis verzending vanaf 20,- Bezorging dezelfde dag, 's avonds of in het weekend* Gratis retourneren ... Johann Wolfgang von Goethe was een Duitse wetenschapper, filosoof en schrijver. Hij schreef zowel romans als toneelstukken. Zijn meest b ... Verdichting en waarheid by Johann Wolfgang von Goethe ... ... Johann Wolfgang von Goethe was een Duitse wetenschapper, filosoof en schrijver. Hij schreef zowel romans als toneelstukken. Zijn meest bekende werken zijn 'Faust', 'Die Leiden des jungen Werthers' en 'Zur Farbenlehre'. In 1749 werd Johann Wolfgang von Goethe geboren in Frankfurt. Hij studeerde rechten aan de unive...

INFORMATIE

AUTEUR
Johann Wolfgang von Goethe
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Verdichting En Waarheid.pdf

OMSCHRIJVING

De autobiografie van Johann Wolfgang Goethe is een laat 'achttiende'-eeuws werk van een verrassende actualiteit. Te midden van de toenmalige Duitse burgercultuur ontwikkelt zich een ideeënwereld die ten grondslag ligt aan onze westerse cultuur. Vrijheid, gelijkheid en broederschap stonden ook bij Goethe hoog in het vaandel, maar tegelijk behoudt hij oog voor de waarden van het verleden, acht dit zelfs noodzakelijk voor een optimale ontwikkeling van individu en samenleving. Hij bestrijdt de dogmatiek, het eenzijdig streven.In dit boek worden de sluiers van twee eeuwen over onze democratische, westerse culturele waarden weggenomen en worden hiervan de oorspronkelijke, frisse kleuren weer zichtbaar. Hier en daar blijkt Goethe een psycholoog avant la lettre te zijn. Ook verdiept hij zich in de wisselwerking tussen publiek en medium, met inzichten die de moderne communicatiewetenschap nog steeds huldigt. Uitermate boeiend en monumentaal geschreven zijn onder meer de passages over de strijd tussen goed en kwaad, over Goethes pantheïstische sympathieën, over Ahasverus, de wandelende jood, en over wat hij noemt 'het demonische' in iemands levensloop.Verder vallen zijn levendige, uitermate treffende persoonsbeschrijvingen op. En Goethe ontbloot zonder schroom zijn liefdesleven.

Wil je het boek lezen?Verdichting En Waarheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Johann Wolfgang von Goethe. Lezen Verdichting En Waarheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN