Politiek

Politiek - Marc Hooghe | Tiliboo-afrobeat.com

...tiek is volledig gewijd aan de Haagse politiek ... Parlement.com, dé onafhankelijke bron voor politieke ... ... . Vooral live registraties van debatten, lezingen en partijcongrestoespraken, maar ook analyses en achtergronden worden door de NOS op dit ... Het laatste nieuws en video's over Politiek. Betrouwbaar, gratis en snel op NU.nl, de grootste nieuwssite van Nederland. Politiek is de wijze waarop in een samenleving de belangentegenstellingen van groepen en individuen tot hun recht komen - meestal op basis van onderhandelingen - op de verschillende bestuurlijke en maatschappelijke niveaus. Waar de scheidslijn loopt tussen het politie ... politiek | De Volkskrant ... . Waar de scheidslijn loopt tussen het politieke en het ethische en sociale is een vraag waar veel verschil van mening o...

INFORMATIE

AUTEUR
Marc Hooghe
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Politiek.pdf

OMSCHRIJVING

Politiek bepaalt voor een flink stuk ons dagelijks leven: van eenvoudige verkeersregels, tot de vraag wie er toegang krijgt tot onderwijs of gezondheidszorg. Dit handboek reikt de instrumenten aan voor de wetenschappelijke studie van het politieke bestel. Het boek beoogt een brede kennismaking met de politiek, van de politieke filosofie, de empirische studie van politiek gedrag tot een korte inleiding tot de bestuurskunde. Tegelijk is het ook een inleiding tot de politieke wetenschappen: wat is nu eigenlijk het specifieke van politicologie als wetenschapsdiscipline?Dit boek kiest voor een vergelijkende benadering: sleutelbegrippen als parlement, regering, liberalisme of beleidscyclus worden uitgelegd aan de hand van voorbeelden uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en andere Europese landen.Dit boek kiest ook voor de toekomst, door te eindigen met een hoofdstuk over de Europese Unie. Of we dat nu willen of niet, over enkele decennia wordt de Unie het belangrijkste politieke systeem voor de aankomende generaties.

Wil je het boek lezen?Politiek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marc Hooghe. Lezen Politiek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN