Legenden, mythen en goden van Egypte

Legenden, mythen en goden van Egypte - Gerard Grasman | Tiliboo-afrobeat.com

...en Legenden van Egypte Door Lewis Spence Voor Nederland bewerkt door Dr J ... Legenden, mythen en goden van Egypte, Lewis Spence ... ... . W. van Rooijen Met 48 gekleurde en zwarte platen. Tweede druk. Zutphen—W. J. Thieme & Cie—1922. Legenden, mythen en goden van Egypte 1e druk is een boek van Gerard Grasman uitgegeven bij Brave New Books. ISBN 9789402158977 Dit boek beschrijft de Egyptische goden, mythen en legenden, vanaf de opkomst tot aan het eind van 4000 jaar beschaving aan de Nijldelta. Mythen uit het Oude Egypte Mythen komen in alle culturen voor. Het zijn ... Egyptische mythologie - Wikipedia ... . Mythen uit het Oude Egypte Mythen komen in alle culturen voor. Het zijn verhalen (mythos komt uit het Griekse en betekent verhaal) over (half)goden, (half)godinnen en helden. Ze vormen de basis van de religie van een volk. LEWIS SPENCE & GERARD GRASMAN LEGENDEN, MYTHEN EN GODEN VAN EGYPTE Op basis van de huidige stand van de egyptologie volledig nieuw vertaald en geactualiseerd De tempel van Ramse...

INFORMATIE

AUTEUR
Gerard Grasman
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Legenden, mythen en goden van Egypte.pdf

OMSCHRIJVING

Legenden, mythen en goden van Egypte 1e druk is een boek van Gerard Grasman uitgegeven bij Brave New Books. ISBN 9789402158977 Dit boek beschrijft de Egyptische goden, mythen en legenden, vanaf de opkomst tot aan het eind van 4000 jaar beschaving aan de Nijldelta. Ook is de regeringstijd van iedere farao consequent vermeld. Dit maakt het je mogelijk iedere persoon in de context van zijn of haar tijd te plaatsen. De aandacht gaat ook uit naar de religieuze culten, overtuigingen en volksverhalen, gedichten, liederen en de onder het volk levende meningen, zeden en gebruiken die in de loop van de elkaar opvolgende dynastieën in zwang waren. Centraal staan de perioden waarin de religieuze rituelen en mythen ontstonden en de grote Egyptische goden hun prominente posities veroverden. Opgegraven piramiden, tempels en graftomben onthulden kolossale beelden, hiërogliefen, bas-reliëfs en kleurrijke fresco's van vreemde riten en mysterieuze scènes, naast diergoden met een mensenhoofd en menselijke goden met de kop van een symbooldier. Dit is géén gezaghebbende gids door de mythen, legenden en religie van het oude Egypte. In deze nieuwe vertaling en actualisering is zoveel mogelijk recente informatie over Egypte opgenomen. Ronduit fascinerend!

Wil je het boek lezen?Legenden, mythen en goden van Egypte in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gerard Grasman. Lezen Legenden, mythen en goden van Egypte Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN