Karl Barth en zijn theologische weg door de tijd

Karl Barth en zijn theologische weg door de tijd - Karel Blei | Tiliboo-afrobeat.com

...th bibliotheek . Het is inmiddels een eeuw geleden dat voor het eerst een geschrift van Karl Barth werd vertaald ... Karl Barth en zijn theologische weg door de tijd | De ... ... . In 1918 publiceerde A.W. Bronsveld in zijn Stemmen voor waarheid en vrede Barths preek uit 1916, die hij onder de titel 'Der Pfarrer, der es den Leuten rechtmacht' in Safenwil had verspreid. Met deze vertaling - door een zekere H. Stoel - komt het Nederlands de eer ... Op 12 oktober 2018 presenteert Karel Blei zijn boek Karl Barth en zijn theologische weg door de tijd. Plaats van samenkomst Thomastheater te Amsterdam om 16.00 uur. Hieronder nadere informatie over het boek en de ... bol.com | Karl Barth en zijn theologische weg door de tijd ... ... . Plaats van samenkomst Thomastheater te Amsterdam om 16.00 uur. Hieronder nadere informatie over het boek en de bijeenkomst. Op 10 december a.s. is Karl Barth en zijn theologische weg door de tijd van Karel Blei laat zien hoe de Duitse en Europese geschiedenis van die eeuw - de Eerste Wereldoorlog, de opkomst van Hitler, de Duitse kerkstrijd - doorklinkt in het theologisch werk van Barth, die zich tegen het nationaalsocialisme verzette en na de Tweede Wereldoorlo...

INFORMATIE

AUTEUR
Karel Blei
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
Karl Barth en zijn theologische weg door de tijd.pdf

OMSCHRIJVING

Karl Barth en zijn theologische weg door de tijd van Karel Blei laat zien hoe de Duitse en Europese geschiedenis van die eeuw – de Eerste Wereldoorlog, de opkomst van Hitler, de Duitse kerkstrijd – doorklinkt in het theologisch werk van Barth, die zich tegen het nationaalsocialisme verzette en na de Tweede Wereldoorlog de vanzelfsprekendheid bekritiseerde waarmee het Westen zich liet meeslepen in de Koude Oorlogretoriek. De Zwitser Karl Barth (1886-1968) was een van de grootste theologen van de twintigste eeuw. Een mooi, toegankelijk overzichtswerk voor iedereen die Barth nader wil leren kennen.

Wil je het boek lezen?Karl Barth en zijn theologische weg door de tijd in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Karel Blei. Lezen Karl Barth en zijn theologische weg door de tijd Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN