Ilias & Odyssee

Ilias & Odyssee - Homerus | Tiliboo-afrobeat.com

...ssee (Grieks: Ὀδύσσεια) is een episch dichtwerk van de Griekse dichter Homeros, die daarnaast ook de Ilias schreef ... Ilias & Odyssee - NRC Webwinkel ... . Het werk is waarschijnlijk rond 800 v.Chr. opgeschreven. De ca. 12.000 versregels zijn ingedeeld in 24 boeken, genummerd met Griekse kleine letters α (alpha) t/m ω (omega). De Ilias (Oudgrieks: Ἰλιάς) is een vroeg-Grieks epos dat toegeschreven wordt aan de dichter Homeros, hoewel geleerden het erover eens zijn dat deze vorm van poëzie waarschijnlijk eerst mondeling overgedragen werd en pas later op schrift gesteld.De titel is ontleend aan Ilios of Ilion (Ἴλιον), de oude, Griekse naam voor Troje, een stad gesitueerd in Klein-Azi ... Samenvatting Geschiedenis ilias en odyssee (1e klas havo ... ... .De titel is ontleend aan Ilios of Ilion (Ἴλιον), de oude, Griekse naam voor Troje, een stad gesitueerd in Klein-Azië aan de noordwestkust ... Geschreven bij Ilias & Odyssee. De Illias en de Odyssee, beiden geschreven in het metrum van een dactylische hexameter, heb ik allee...

INFORMATIE

AUTEUR
Homerus
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Ilias & Odyssee.pdf

OMSCHRIJVING

De eertste, de bekendste, en misschien ook wel de allermooiste boeken van onze cultuur zijn de Ilias en Odyssee van Homerus. Ook wie ze niet gelezen heeft begrijpt dat hij ze op zijn minst in de kast moet hebben staan. Vandaar dat we ze nog eenmaal samen in één band laten binden.

Wil je het boek lezen?Ilias & Odyssee in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Homerus. Lezen Ilias & Odyssee Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN