De historische boeddha

De historische boeddha - Hans W. Schumann | Tiliboo-afrobeat.com

...tha Gautama Boeddha (Sanskriet, Pali: Gotama Boeddha) was een spiritueel leider op wiens leer het boeddhisme is gebaseerd ... De historische Boeddha - Hans W. Schumann, Hans Wolfgang ... ... . Volgens de boeddhistische traditie leefde hij van ca. 450 v.Chr. tot ca. 370 v.Chr. in Nepal.Door moderne geleerden wordt ca. 480-400 gesuggereerd. Volgens religieuze overleveringen bereikte Gautama Boeddha complete en volledige verlichting, het boeddhaschap. De historische Boeddha (Hardcover). Met dit boek schreef Schumann het tot op heden ongeëvenaarde standaardwerk over het leven en de leer van Siddhattha... ... De historische Boeddha door Hans W. Schumann (gebonden ... ... . Met dit boek schreef Schumann het tot op heden ongeëvenaarde standaardwerk over het leven en de leer van Siddhattha... De Boeddha was een uitstekend psycholoog maar van fysiologische processen wist hij weinig tot niks. Om tot een eerlijke visie omtrent ons bestaan te komen hebben we aan de woorden van de historische Boeddha niet genoeg. De bevindingen van de moderne wetenschap zullen z...

INFORMATIE

AUTEUR
Hans W. Schumann
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De historische boeddha.pdf

OMSCHRIJVING

Met dit boek schreef Schumann het tot op heden ongeëvenaarde standaardwerk over het leven en de leer van Siddhattha Gotama, de latere Boeddha. Centraal staan de persoon van deze grote Indiër, de tijd waarin hij leefde en de politiek-sociale verhoudingen die zijn optreden niet alleen mogelijk, maar ook zo succesvol maakten. Dit is niet zomaar een Boeddha-biografie. De auteur ziet de Boeddha niet louter als een volkomen onthechte heilige, maar veeleer als een ervaren, tactisch opererende organisator die gebruik wist te maken van de politieke constellaties van zijn tijd.Schumann is er met dit boek in geslaagd, mede door zijn jarenlang verblijf in India, de persoon van Gotama en de omstandigheden waarin hij geleefd heeft, tastbaar dichtbij te brengen. Niet alleen het leven, maar ook het filosofisch-religieuze, op verlossing gerichte systeem dat de Boeddha 45 jaar lang zijn Indische tijdgenoten voorhield, wordt in dit boek in zijn oudste en meest oorspronkelijke vorm weergegeven. Onmisbare lectuur voor iedereen die op zoek is naar de mens achter de legende!

Wil je het boek lezen?De historische boeddha in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hans W. Schumann. Lezen De historische boeddha Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN