De gatha's vanZarathoestra

De gatha's vanZarathoestra - G.J.A. van Dantzig | Tiliboo-afrobeat.com

...thá's van ZarathoestraOver het leven van Zarathoestra is weinig bekend ... Gathas and Translation ... . Men moet zelfs gissen naar de tijd waarin hij geboren is. De wetenschap dateert zijn geboortejaar + 1000 v. Chr., de traditie geeft hiervoor op 606 v. Chr. Hij leefde in Noordoost-Perzië. Als profeet moest hij van daar uitwijken. Zijn toevlucht vond hij bij Koning Vishtarpo, die een volgeling van hem werd. Op zoek naar een De gatha's vanZarathoestra-boek geschreven door auteur G.J.A. van Dantzig? Registreer u op onze website 3dayslimburg.be en down ... De Gatha's | Boeken ... .J.A. van Dantzig? Registreer u op onze website 3dayslimburg.be en download gratis boeken! (e ... of Ahunavaiti Gatha, that is named after the Ahuna Vairya prayer (Yasna 27, not in the Gathas), the names of the Gathas reflect the first word(s) of the first hymn within them. The Gathas (/ ˈ ɡ ɑː t ə z,-t ɑː z /) are 17 Avestan hymns believed to have been composed by Zarathushtra (Zoroaster) himself. They form the core of the Zoroastrian liturgy (the Yasna).They are ar...

INFORMATIE

AUTEUR
G.J.A. van Dantzig
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De gatha's vanZarathoestra.pdf

OMSCHRIJVING

De Gáthá's van ZarathoestraOver het leven van Zarathoestra is weinig bekend. Men moet zelfs gissen naar de tijd waarin hij geboren is. De wetenschap dateert zijn geboortejaar + 1000 v. Chr., de traditie geeft hiervoor op 606 v. Chr. Hij leefde in Noordoost-Perzië. Als profeet moest hij van daar uitwijken. Zijn toevlucht vond hij bij Koning Vishtarpo, die een volgeling van hem werd. Zijn leer verbreidde zich toen over heel Perzië. De Islam heeft de aanhangers van Zarathoestra teruggedreven. Thans belijden de Parsen in India nog deze godsdienst. Het optreden van Zarathoestra valt in menig opzicht te vergelijken met dat van de oudtestamentische profeten, die zich afzetten tegen gedegenereerde vormen van "natuurreligie". Zijn leer kennen we voornamelijk uit de zgn. Gáthá's (letterlijk hymnen; vgl. het Sanskriet-woord: Gita) die van een diepe wijsheid getuigen. Tot in onze tijd spreken deze bijzonder sterk aan. Dit is niet in de laatste plaats bereikt door de vertaling. Dit boekje geeft geen nieuwe vertaling van de Gáthá's, het is eerder een parafrase. De korte inleiding boven de afzonderlijke Yasna's hebben slechts tot doel op één of meer opvallende gedachten die in de Yasna zijn uitgesproken, de aandacht te vestigen.

Wil je het boek lezen?De gatha's vanZarathoestra in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur G.J.A. van Dantzig. Lezen De gatha's vanZarathoestra Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN