Compassie in de verpleegkundige praktijk

Compassie in de verpleegkundige praktijk - Catharina Johanna Margaretha van der Cingel | Tiliboo-afrobeat.com

...t verpleegkundig onderwijs kan uitgaan van dit model ... Compassie in de verpleegkundige praktijk: een leidend ... ... . Publicaties over dit onderzoek. Compassie als antwoord. Een verkenning naar compassie in het domein zorg. Compassie in de verpleegkundige praktijk. Een onderzoek naar de aard en betekenis van compassie voor chronisch zieke ouderen. Compassie - het belang van opmerkzaamheid Het boek Compassie in de verpleegkundige praktijk - Een leidend principe voor goede zorg is een proefschrift.Een proefschrift impliceert regelmatig 'taaie kost' ... bol.com | Compassie in de verpleegkundige praktijk ... ... .Een proefschrift impliceert regelmatig 'taaie kost'. Maar gelukkig is dat bij dit onderzoekswerk over compassie niet het geval. Sterker nog: het proefschrift verrast door de mooie uitspraken over compassie en is bovendien heel verhelderend. Compassie in de verpleegkundige praktijk (Paperback). Compassie krijgt in toenemende mate aandacht als belangrijke waarde voor goede ve...

INFORMATIE

AUTEUR
Catharina Johanna Margaretha van der Cingel
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Compassie in de verpleegkundige praktijk.pdf

OMSCHRIJVING

Compassie krijgt in toenemende mate aandacht als belangrijke waarde voor goede verpleegkundige zorg. Vooral voor chronisch zieke ouderen is zorg met compassie van belang omdat zij vaak langdurig afhankelijk zijn van verpleegkundige zorg. Chronisch zieke ouderen moeten inleveren als gevolg van hun ziekte, zij lijden verlies op verschillende aspecten in hun leven. Toch is compassie geen expliciete waarde in beroepsprofielen of andere formele omschrijvingen van verpleegkundige zorg.Dit proefschrift laat zien wat compassie is en betekent voor de zorg aan chronisch zieke ouderen. Margreet van der Cingel onderzocht hoe chronisch zieke ouderen en verpleegkundigen compassie ervaren en toepassen in de dagelijkse uitvoer van verpleegkundige zorg. De verpleegkundige kan compassie tonen door mee te leven op basis van zeven dimensies: aandacht, luisteren, leed benoemen, betrokkenheid, helpen, aanwezigheid en begrip. Voor chronisch zieke ouderen betekent zorg met compassie dat er beter met hen wordt samengewerkt. Zorgdoelen worden daadwerkelijk op basis van hun voorkeuren vastgesteld, zoals dat in evidence based practice hoort. Compassie was in de moderne verpleegkunde altijd al een kernwaarde, nu wordt duidelijk dat compassie een expliciete en formele plaats in de verpleegkunde behoort te krijgen.

Wil je het boek lezen?Compassie in de verpleegkundige praktijk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Catharina Johanna Margaretha van der Cingel. Lezen Compassie in de verpleegkundige praktijk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN