Wederopbouwboerderijen

Wederopbouwboerderijen - Sophie Elpers | Tiliboo-afrobeat.com

...ank is gebaseerd op het archief van het Bureau Wederopbouw Boerderijen, een overheidsinstelling die vanaf juli 1940 verantwoordelijk was voor de wederopbouw van de verwoeste boerderijen ... Wederopbouwboerderijen door Sophie Elpers ... . Het archief bevat duizenden schadeformulieren, reconstructieschetsen en bouwtekeningen van wederopbouwboerderijen en ligt bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in Amersfoort. Wederopbouw. Voor de coördinatie van het herstel van verloren gegane agrarische gebouwen werd al op 15 juli 1940 door de rijksoverheid het Bureau Wederopbouw Boerderijen (BWB) opgericht. Nog in 1940 werden de eerste nieuwe boerderijen gebouwd door de MAVOG, ´MAteriaal VOorziening Grebbe'.De overheid ontwikkelde ook richtlijnen voor de wederopbouw, toetste de architec ... Wederopbouwboerderijen - Sophie Elpers - (ISBN ... ... . Nog in 1940 werden de eerste nieuwe boerderijen gebouwd door de MAVOG, ´MAteriaal VOorziening Grebbe'.De overheid ontwikkelde ook richtlijnen voor de wederopbouw, toetste de architectkeuze en controleerde ... Wederopbouwboerderijen, dossiers nu online beschikbaar! Op onze nieuwe site www.wederopbouwvansal...

INFORMATIE

AUTEUR
Sophie Elpers
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Wederopbouwboerderijen.pdf

OMSCHRIJVING

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden in Nederland meer dan 9000 boerderijen verwoest. Gedurende de wederopbouwperiode werd er een spanningsveld voelbaar tussen behoud en innovatie. Hieraan ten grondslag lag de gedachte dat boerderijen twee functies hadden te vervullen. Ze symboliseerden bepaalde traditionele waarden en moesten bijdragen aan de versterking en de vorming van een nationale identiteit. Anderzijds bleven het agrarische gebruiksobjecten die van centraal belang waren voor de modernisering van de Nederlandse landbouw. Veel plattelandsgebieden worden nog steeds bepaald door wederopbouwboerderijen uit de jaren 1940-1955.Dit boek gaat in op het verhaal achter deze wederopbouwboerderijen. Het belicht de verschillende standpunten en geeft door middel van prachtig beeldmateriaal een beeld van de dynamiek en complexiteit van de wederopbouw. Bovendien zijn er spannende overeenkomsten te vinden in het verhaal over de wederopbouw en discussies rond hedendaagse traditionalistische plattelandsarchitectuur.Dr. Sophie Elpers werkt als etnoloog bij het Meertens Instituut in Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in alledaagse materiële cultuur.

Wil je het boek lezen?Wederopbouwboerderijen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sophie Elpers. Lezen Wederopbouwboerderijen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN