Voor een dag van morgen

Voor een dag van morgen - Hans Andreus | Tiliboo-afrobeat.com

...dicht 'Voor een dag van morgen' kent meerdere vormen van beeldspraak ... Gedicht: voor een dag van morgen | Leefgetijden ... ... . Ik heb de beeldspraak op de volgende manier geanalyseerd: woord of woordcominatie = type beeldspraak + subtype metafoor / relatie in metonymia vehicle (beeld in tekst, figuurlijk): … tenor (bedoelde, concreet): … Voor een dag van morgen. Wanneer ik morgen doodga, vertel dan aan de bomen hoeveel ik van je hield. Vertel het aan de wind, die in de bomen klimt of uit de takken valt, hoeveel ik van je hield. Vertel het aan een kind dat jong genoeg is om het te begrijpen. Ve ... Voor een dag van morgen - YouTube ... . Vertel het aan een kind dat jong genoeg is om het te begrijpen. Vertel het aan een dier, misschien alleen door het aan te kijken. Vertel het aan de ... Voor een dag van morgen . Wanneer ik morgen doodga, vertel dan aan de bomen hoeveel ik van je hield. Vertel het aan de wind, die in de bomen klimt of uit de takken valt, hoeveel ik van je hield. Vertel het aan een...

INFORMATIE

AUTEUR
Hans Andreus
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Voor een dag van morgen.pdf

OMSCHRIJVING

Een nieuwe richting geven aan de poëzie, dat was het doel waarmee dichter en redacteur Ad den Besten in 1950 po ereeks De Windroos in het leven riep: zoals een windroos alle windstreken aangeeft, zo wilde hij de Nederlandse po e vernieuwen door het werk van jonge dichters te publiceren ongeacht hun po sche richting of achtergrond.In de jaren die volgden zijn er grote en blijvende dichters uit voortgekomen, zoals Hans Andreus, Remco Campert, Guillaume van der Graft, Gerrit Kouwenaar, Huub Oosterhuis, Nico Scheepmaker, Simon Vinkenoog en Micha de Vreede Daarnaast verscheen er ook werk van dichters die om uiteenlopende redenen minder bekend geworden zijn. Daarom maakte bloemlezer en huidig windroosredacteur Henk van Zuiden een selectie uit alle bundels die ooit in de reeks zijn verschenen vanaf 1950 tot en met 2006. Gedichten die het waard zijn om vandaag de dag gelezen en herlezen te worden, gedichten voor een dag van morgen.

Wil je het boek lezen?Voor een dag van morgen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hans Andreus. Lezen Voor een dag van morgen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN