TU-bezinningsreeks 18 - Gereformeerde hermeneutiek vandaag

TU-bezinningsreeks 18 - Gereformeerde hermeneutiek vandaag - Ad de Bruijne | Tiliboo-afrobeat.com

...meerde hermeneutiek vandaag, deel 18 uit de TU-Bezinningsreeks, staat onder redactie van Ad de Bruijne (hoogleraar ethiek en spiritualiteit) en Hans Burger (universitair docent systematische theologie) ... PDF Gereformeerde hermeneutiek vandaag - Startpagina ... . TU Bezinningsreeks 18 Ad de Bruijne en Hans Burger (red.) Gereformeerde hermeneutiek vandaag In deze bundel geven docenten van de Theologische Universiteit in Kampen hun kijk op hermeneutiek. Ging het […] Gereformeerde hermeneutiek vandaag Theologische perspectieven TU Bezinningsreeks 18. Oog voor eigenheid (download) Genre als blikrichting voor bijbellezers TU bezinningsreeks 17. Gereformeerde zending in de 21e eeuw (download) Contextualisatie, elenctiek, oecumenica TU Bezinningsreek ... Bureau ISBN - Gereformeerde hermeneutiek vandaag ... . Oog voor eigenheid (download) Genre als blikrichting voor bijbellezers TU bezinningsreeks 17. Gereformeerde zending in de 21e eeuw (download) Contextualisatie, elenctiek, oecumenica TU Bezinningsreeks 16. 'Gereformeerde hermeneutiek vandaag', deel 18 uit de TU-Bezinningsreeks, staat onder redactie van A...

INFORMATIE

AUTEUR
Ad de Bruijne
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
TU-bezinningsreeks 18 - Gereformeerde hermeneutiek vandaag.pdf

OMSCHRIJVING

In deze bundel geven docenten van de Theologische Universiteit in Kampen hun kijk op hermeneutiek. Ging het bij hermeneutiek vroeger alleen om het uitleggen en toepassen van de Bijbel, tegenwoordig omvat hermeneutiek meer. Wat betekent de Bijbel? Maar ook: wie is God, wie ben ik en wat is mijn wereld in het licht van de Bijbel? Overal verstaan en interpreteren we. In deze bundel wordt hermeneutiek breed opgevat, als kritische bezinning op verstaansprocessen. Daarom gaat hermeneutiek ook over godsbeeld, zelfbeeld en wereldbeeld. Dit levert een scala aan perspectieven op, met in het slothoofdstuk een beweging terug naar de gereformeerde theologiebeoefening. Want ook in de theologie zelf gaat het om één grote hermeneutische beweging, die dienstbaar wil zijn aan een door de Geest geheiligd verstaan.Gereformeerde hermeneutiek vandaag, deel 18 uit de TU-Bezinningsreeks, staat onder redactie van Ad de Bruijne (hoogleraar ethiek en spiritualiteit) en Hans Burger (universitair docent systematische theologie).

Wil je het boek lezen?TU-bezinningsreeks 18 - Gereformeerde hermeneutiek vandaag in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ad de Bruijne. Lezen TU-bezinningsreeks 18 - Gereformeerde hermeneutiek vandaag Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN