Taaltalent

Taaltalent - Katja Verbruggen | Tiliboo-afrobeat.com

...nt met de taal. Om succesvol mee te kunnen doen in de maatschappij, is het inburgeren of het halen van een staatsexamen een vereiste ... Henny Taks en Katja Verbruggen - Taaltalent Deel 1 ... . Ook verhoogt u uw kans om in Nederland te werken of een opleiding te volgen. Bestel 'Taaltalent deel 1' vanaf € 26.95 Geen verzendkosten boven de € 20,- Snel geleverd Studentenkorting Bestel 'Taaltalent deel 2' vanaf € 26.95 Geen verzendkosten boven de € 20,- Snel geleverd Studentenkorting Taaltalent deel 1 plus inlogcode voor website is een boek van Henny Taks uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046903896 Veel anderstaligen willen in Nederland een opleiding volgen, een baan vinden of zo goed ingeburgerd raken dat z ... Coutinho.nl | Taaltalent deel 2 | Katja Verbruggen ... . ISBN 9789046903896 Veel anderstaligen willen in Nederland een opleiding volgen, een baan vinden of zo goed ingeburgerd raken dat ze het Staats...

INFORMATIE

AUTEUR
Katja Verbruggen
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Taaltalent.pdf

OMSCHRIJVING

Veel anderstaligen willen in Nederland een opleiding volgen, een baan vinden of zo goed ingeburgerd raken dat ze Staatsexamen NT2-I kunnen halen. Hiervoor hebben ze minimaal niveau B1 van het ERK nodig. Met Taaltalent kunnen ze hun taalvaardigheid op dat niveau brengen. Het boek bestaat uit twaalf hoofdstukken. In elk hoofdstuk werken de cursisten aan de vaardigheden luisteren, spreken, lezen en schrijven en aan grammatica en woordenschat. Dit doen ze steeds in drie stappen: voorbereiden, uitvoeren en oefenen. Al doende leren ze ook verschillende luister-, lees- en schrijfstrategieën aan en leren ze woord- en zinsstructuren herkennen. In de hoofdstukken staat steeds een thema centraal. In de eerste hoofdstukken is dat een algemeen thema als 'familie' of 'de buurt' en verderop in het boek is het een thema dat verband houdt met de beroepssectoren op mbo-niveau. Aan de hand hiervan leren de cursisten praktische zaken, zoals het begrijpen van een informatieve tekst over opleidingen in de groensector, een gesprek voeren over de voor- en nadelen van werken in de zorg en het opstellen van een cv. Ook wisselen ze informatie uit over culturele gewoontes en omgangsvormen in Nederland en hun landen van herkomst.Bij het boek hoort een uitgebreide website met geluidsmateriaal, digitale oefeningen, toetsen, oefenteksten voor het Staatsexamen, woordenlijsten en een sleutel bij de opdrachten en oefeningen uit het boek. Voor docenten is er een handleiding met didactische aanwijzingen, transcripties van het geluidsmateriaal en vier afsluitende toetsen.Taaltalent werkt van niveau A2 naar B1. Het is een leergang die ontwikkeld is voor gebruik in cursussen in Nederland, maar die ook heel geschikt is voor anderstaligen die in het buitenland aan hun Nederlands willen werken.Katja Verbruggen en Henny Taks zijn als NT2-docenten verbonden aan het Talencentrum van de Universiteit Maastricht. Zij zijn tevens de auteurs van Op naar de eindstreep, een NT2-leergang voor Duitstaligen. Eefke Jacobs is NT2-docent bij CapabelTaal in Utrecht.

Wil je het boek lezen?Taaltalent in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Katja Verbruggen. Lezen Taaltalent Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN