Evolutie, Cultuur En Betekenis

Evolutie, Cultuur En Betekenis - Tom Uytterhoeven | Tiliboo-afrobeat.com

...ie, Cultuur En Betekenis (Onbekende bindwijze) ... betekenis « Open Venster ... . Charles Darwin leverde één van de meest indrukwekkende wetenschappelijke prestaties uit de... Culturele evolutie is de ontwikkeling van een of meerdere culturen, gevormd door de interactie van samenlevingen met elkaar en met de omgeving, waarbij het geheel van dynamische systemen zich aan elkaar aanpast.De ontwikkeling is daarbij onder meer technisch, economisch, religieus en op het vlak van verwantschap. In het verleden werd dit proces van verander ... bol.com | Evolutie, Cultuur En Betekenis | 9789044128444 ... ... . In het verleden werd dit proces van verandering voorgesteld als unilineaire of ... Hoe helpt ze om vragen over zingeving, over de rol van religies en over de verhouding tussen wetenschap en religie te belichten? Kortom, wat hebben evolutie, cultuur en betekenis met elkaar te maken? De lezer krijgt met dit boek een inleiding in een verrijkende manier van kijken naar de mens: een kijk vanuit evolutionair perspectief. De transportrevolut...

INFORMATIE

AUTEUR
Tom Uytterhoeven
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Evolutie, Cultuur En Betekenis.pdf

OMSCHRIJVING

Charles Darwin leverde één van de meest indrukwekkende wetenschappelijke prestaties uit de geschiedenis. Dankzij de evolutietheorie weten we dat alle leven op aarde gevormd is door natuurlijke processen en deel uitmaakt van het ecosysteem op onze planeet. Dat geldt ook voor de mens. Ook onze soort is het resultaat van evolutie door natuurlijke selectie. Dit boek geeft aan hoe evolutionair denken een basis kan vormen voor diepgaande filosofische en theologische reflectie over de menselijke soort. Verschillende auteurs, gaande van Daniel Dennett over Paul Ricoeur tot Philip Hefner, worden daartoe voorgesteld. Door de kritische bespreking van hun werk wordt getoond hoe we vanuit evolutionair perspectief dieper inzicht krijgen in de meest bijzondere eigenschap van de menselijke soort: het vermogen tot het scheppen van cultuur. Wat kan de evolutietheorie ons leren over het belang van cultuur voor de mens, over de verhouding tussen mens en cultuur en over wat er op het spel staat bij het doorgeven van cultuur aan volgende generaties? Hoe kunnen hedendaagse inzichten uit de evolutietheorie ons helpen om vragen over zingeving, over de rol van religies en over de verhouding tussen wetenschap en religie te belichten? Wat hebben evolutie, cultuur en betekenis met elkaar te maken? De lezer krijgt met dit boek een inleiding in een verrijkende manier van kijken naar de mens: een kijk vanuit evolutionair perspectief.

Wil je het boek lezen?Evolutie, Cultuur En Betekenis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tom Uytterhoeven. Lezen Evolutie, Cultuur En Betekenis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN