De ware geschiedenis van de verovering van nieuw-spanje

De ware geschiedenis van de verovering van nieuw-spanje - Onbekend | Tiliboo-afrobeat.com

...geschiedenis van de verovering van nieuw-spanje (Hardcover) ... Geschiedenis Tussen € 30 en € 50 | De Slegte ... . Tussen 1519 en 1521 verovert Hernan Cortes met een klein leger Mexico, een van de... De ware geschiedenis van de verovering van Nieuw-Spanje | ISBN 9789035120860 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Dertig jaar schreef Diaz aan zijn De ware geschiedenis van de verovering van Nieuw-Spanje, een eerbetoon aan de eenvoudige soldaten zonder wie Cortes niets zou zijn begonnen. Nu, bijna vijfhonderd jaar later, klinkt zijn proza nog a ... Nieuw-Spanje - Wikipedia ... . Nu, bijna vijfhonderd jaar later, klinkt zijn proza nog altijd verrassend hartstochtelijk, toegankelijk en direct. Ooggetuigenverslag van de verovering van de Nieuwe Wereld van de hand van een van de soldaten van Cortes. Ga direct naar de inhoud, het zoekveld of het hoofdmenu. ... Bernal Díaz del Castillo De ware geschiedenis van de verovering van Nieu...

INFORMATIE

AUTEUR
Onbekend
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
De ware geschiedenis van de verovering van nieuw-spanje.pdf

OMSCHRIJVING

Tussen 1519 en 1521 verovert Hernan Cortes met een klein leger Mexico, een van de grootste epische avonturen van de Spanjaarden in de Nieuwe Wereld. Onder zijn mannen bevindt zich Bernal Diaz del Castillo, een dapper soldaat en - zo bleek later- een geniaal kroniekschrijver. Nadat hij zich in Guatemala had gevestigd, besloot hij zijn herinneringen toe te vertrouwen aan het papier. Dertig jaar schreef Diaz aan zijn De ware geschiedenis van de verovering van Nieuw-Spanje, een eerbetoon aan de eenvoudige soldaten zonder wie Cortes niets zou zijn begonnen. Nu, bijna vijfhonderd jaar later, klinkt zijn proza nog altijd verrassend hartstochtelijk, toegankelijk en direct. Zijn werk, dat nooit eerder in het Nederlands werd vertaald, is een fenomenaal verslag van de ontmoeting tussen twee werelden en twee culturen: de Spaanse en de indiaanse. Diaz' beschrijving is niet alleen een uitputtende bron van informatie, veelvuldig geciteerd door historici, maar ook een recht voor zijn raap, soms roerend, altijd beeldend geschreven getuigenis van deze onthutsende episode in de geschiedenis van de Nieuwe Wereld.

Wil je het boek lezen?De ware geschiedenis van de verovering van nieuw-spanje in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Onbekend. Lezen De ware geschiedenis van de verovering van nieuw-spanje Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN