De ontdekking van het weten

De ontdekking van het weten - C. Kwa | Tiliboo-afrobeat.com

...dekking van het weten 1e druk is een boek van C ... Boekverslag Nederlands De ontdekking van de hemel door ... ... . Kwa uitgegeven bij Uitgeverij Boom. ISBN 9789085061410 Sinds het beroemde boek van Dijksterhuis (De mechanisering van het wereldbeeld) verscheen in het Nederlands geen boek dat op zo'n voortreffelijke en toegankelijke wijze de geschiedenis van de wetenschapsbeoefening beschrijft. Ik vind het schitterend dat er mensen zijn die een dik boek schrijven over de ontdekking van het weten. Het aardige van zo'n boek is dat je kunt zien ... De ontdekking van het weten - NRC ... . Het aardige van zo'n boek is dat je kunt zien waar het weten echt vandaan komt. De ontdekking van het weten van Chunglin Kwa, 9789085061410 voor € 34,90 bij Boom Filosofie. Geen verzendkosten vanaf € 20,-. Bestel: De ontdekking van het weten Bestel De ontdekking van het weten met ISBN/EAN 9789085061410 snel en eenvoudig. Wi...

INFORMATIE

AUTEUR
C. Kwa
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De ontdekking van het weten.pdf

OMSCHRIJVING

De ontdekking van het weten 1e druk is een boek van C. Kwa uitgegeven bij Uitgeverij Boom. ISBN 9789085061410 Sinds het beroemde boek van Dijksterhuis (De mechanisering van het wereldbeeld) verscheen in het Nederlands geen boek dat op zo'n voortreffelijke en toegankelijke wijze de geschiedenis van de wetenschapsbeoefening beschrijft. Kwa kiest een zeer origineel perspectief en verrijkt de lezer met tal van schitterende voorbeelden.De ontdekking van het weten heeft als uitgangspunt de verschillende stijlen van wetenschapsbeoefening die sinds de Oudheid zijn ontwikkeld: deductie, experiment, hypothese, taxonomie, statistiek en evolutie. Chunglin Kwa beschrijft de geschiedenis van wat mensen steeds onder 'waarheid' verstaan hebben en biedt tal van nieuwe inzichten. Van het deductivisme in Griekenland tot Copernicus, van de alchemie in de 17e eeuw tot aan het neodarwinisme: De ontdekking van het weten schept helderheid en boeit tot aan het slot over de hedendaagse wetenschappelijke vooruitgang.Een prachtig boek voor een ieder die zich interesseert voor cultuurgeschiedenis en wetenschapsfilosofie. Een uitstekende inleiding voor studenten in de geestes-wetenschappen. Een erg fraai boek om cadeau te doen.

Wil je het boek lezen?De ontdekking van het weten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur C. Kwa. Lezen De ontdekking van het weten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN