WRITEjunior

WRITEjunior - Sacha Lucassen | Tiliboo-afrobeat.com

...nior schrijftherapie is een behandelmethode waarbij het kind samen met de therapeut zijn verhaal opschrijft ... bol.com | WRITEjunior | 9789066659421 | S. Lucassen | Boeken ... . In een aantal sessies wordt niet alleen het trauma en de context daarvan opgeschreven, maar ook wordt gewerkt aan nieuwe manieren om er tegenaan te kijken en er mee om te gaan, zodat het kind na afloop van de therapie weer voort kan met zijn leven. WRITEjunior is een behandelmethode voor getraumatiseerde kinderen en adolescenten, waarbij het kind samen met de therapeut zijn verhaal opschrijft. Voor behandelaren is er een behandelmethode in boekvorm inclusief een DVD met therapievoorbeelden voor ve ... WRITEjunior door Sacha Lucassen, Saskia Van Der Oord (Boek ... ... . Voor behandelaren is er een behandelmethode in boekvorm inclusief een DVD met therapievoorbeelden voor verschillende trauma's en verschillende leeftijdsgroepen. WRITEjunior is een schrijftherapie voor getraumatiseerde kinderen en adolescenten van vier tot achttien jaar. Tijdens tweewekelijkse individuele sessies beschrijft de jeugdige samen met de therapeut het verhaal van het trauma op de comput...

INFORMATIE

AUTEUR
Sacha Lucassen
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
WRITEjunior.pdf

OMSCHRIJVING

Het aantal kinderen en adolescenten dat te maken krijgt met traumatische ervaringen is groot. Zij kunnen door deze ervaringen allerlei klachten ontwikkelen op cognitief, sociaal en emotioneel gebied. Een deel van hen ontwikkelt een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Het is van groot belang om deze kinderen en adolescenten met een PTSS te behandelen, aangezien hun klachten tot een ernstige verstoring van hun ontwikkeling kunnen leiden.Sacha Lucassen en Saskia van der Oord hebben het protocol WRITEjunior ontwikkeld voor getraumatiseerde kinderen en adolescenten met een PTSS, waarbij hun verhaal op de computer wordt opgeschreven. WRITEjunior is een cognitief gedragstherapeutische behandeling, waarbij gebruik wordt gemaakt van exposure, psycho-educatie, cognitieve herstructurering, coping en 'social sharing'.De behandeling is wetenschappelijk onderzocht en sinds 2013 erkend door het Nederlands Jeugd Instituut (NJI).Het WRITEjunior protocol is een heldere leidraad voor therapeuten die kinderen en adolescenten met een PTSS behandelen. In het protocol en op de bijbehorende DVD zijn praktische voorbeelden te vinden. Het gaat hierbij om een PTSS naar aanleiding van het verlies van een dierbare, seksueel misbruik, een auto ongeluk en het hebben van een ouder met een psychiatrische stoornis.In deze derde, geheel herziene versie van het protocol, zijn ook nieuwe toepassingen van WRITEjunior beschreven: behandeling van kinderen met een LVB, het onthullen van gezinsgeheimen en de behandeling van pre-verbaal trauma.

Wil je het boek lezen?WRITEjunior in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sacha Lucassen. Lezen WRITEjunior Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN