Ik Is Een Ander

Ik Is Een Ander - Arthur Rimbaud | Tiliboo-afrobeat.com

...iteraire kritiek gesproken: ik zou sterk aan mijn capaciteiten gaan twijfelen als mijn werk zou worden omarmd door die literaire critici die met hun smaak en poëtica op een ander spoor zitten ... PDF Ik is een Ander - Bonnefooi ... .' EEN PAAR DAGEN eerder zitten we aan tafel in zijn huis in Amsterdam-Zuid. De schrijver heeft het te druk om te schrijven. Ik is een ander. De bundel 'Ik is een ander' is het derde boek van Frank Diamand (1939, Amsterdam) dat Amphora Books uitgeeft. Na 'En iedereen doet me aaniemand anders denken' (2013) volgde in 2015 de tweetalige heruitgave - Nederlands en Engels - van 'Wie wil er nu met Hitler in de Tobbe?'De nieuwe bundel is opgedr ... Gedicht: 'ik is een ander' - gedichtje - Dichters.nl ... . Na 'En iedereen doet me aaniemand anders denken' (2013) volgde in 2015 de tweetalige heruitgave - Nederlands en Engels - van 'Wie wil er nu met Hitler in de Tobbe?'De nieuwe bundel is opgedragen aan zijn onlangs overleden geliefde Evelien Gans en opent ... Ik Is Een Ander (Hardcover). 1966. De vijftienjarige Stephen vertrekt op uitwisseling naar Frankrijk. Hij loopt twee excentrieke...

INFORMATIE

AUTEUR
Arthur Rimbaud
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Ik Is Een Ander.pdf

OMSCHRIJVING

Een seizoen in de hel en Illuminations worden gerekend tot de adembenemendste literaire teksten uit de negentiende eeuw. In het voorjaar van 1871 legt Arthur Rimbaud, zestien jaar oud, gegrepen door een geest van verzet, in twee brieven, de Zienersbrieven, zijn opvattingen over het dichterschap vast: Achter de banale wereld van alledag gaat een andere, nog ongekende werkelijkheid schuil. Het middel om deze werkelijkheid te ontdekken is de poëzie. De dichter dient een ziener te worden. Het zienerschap valt te bereiken door de ontregeling van alle zintuigen. Om wat hij in het ongekende ontdekt aan te kunnen reiken aan de mensheid, moet hij een nieuwe taal vinden. De persoon van de dichter met zijn subjectieve emoties is niet van belang; het in hem verzonken genie gebruikt het ik van de dichter als spreekbuis: 'Ik is een ander.' Aan deze beroemde uitspraak is de titel ontleend van deze bundel ,waarin Rimbauds prozagedichten centraal staan. Het is juist in deze prozagedichten (enmeer in het bijzonder in Illuminations,) geschreven in de laatste fase van zijn dichterschap, dat Rimbaud, zoekend naar nieuwe vormen om zich te uiten, de sprong in het ongekende realiseert . Une saison en enfer en Illuminations zijn met de Lettres du voyant in de geheel herziene vertaling van Hans van Pinxteren samengebracht in deze tweetalige uitgave.

Wil je het boek lezen?Ik Is Een Ander in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Arthur Rimbaud. Lezen Ik Is Een Ander Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN