Cognitieve therapie

Cognitieve therapie - Susan Bogels | Tiliboo-afrobeat.com

...ieve Therapie (CT) is een vorm van psychotherapie die ontwikkeld is door de Amerikaanse psychiater Aaron T ... Cognitieve therapie en Gedragstherapie · Psychotherapie en ... ... . Beck in de jaren zestig van de 20e eeuw. Hij onderzocht de psychoanalytische, of psychodynamische, veronderstelling dat een depressie voortkomt uit 'naar binnen geslagen woede' en zou verdwijnen als de oorzaak ervan werd opgespoord en de kwaadheid opnieuw beleefd en verwerkt zou ... Hoe Werkt Het. Cognitieve gedragstherapie is een combinatie van gedragstherapie en gesprekstherapie. Een van de grondle ... 5 vragen over... cognitieve gedragstherapie ... . Cognitieve gedragstherapie is een combinatie van gedragstherapie en gesprekstherapie. Een van de grondleggers van deze therapie, de Amerikaanse psychiater Aaron T. Beck, ontwikkelde een theorie en een behandelingswijze waarbij de cognities van de cliënt centraal staan: zijn gedachten, fantasieën, herinneringen en zijn opvattingen over gebeurtenissen. Cognitieve gedragstherapie (CGT) is voortgekomen uit gedragstherapie en cognitieve therapie. Bij gedragstherapie ligt de nadruk op het veran...

INFORMATIE

AUTEUR
Susan Bogels
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Cognitieve therapie.pdf

OMSCHRIJVING

Cognitieve therapie is een effectieve behandeling gebleken voor vele psychische stoornissen. Dit boek, dat het afgelopen decennium zijn sporen verdiend heeft, geeft een geheel geactualiseerd overzicht van de cognitieve behandeling van psychische problemen. In dit boek ligt de nadruk op de praktische toepassing. De beschreven interventies worden uitvoerig geïllustreerd aan de hand van gevalsbeschrijvingen en letterlijk weergegeven fragmenten. Het boek bevat veel praktisch materiaal dat tijdens de therapie gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld dagboekformulieren en gedetailleerd uitgewerkte uitdaagtechnieken. Dit boek is bedoeld voor psychologen, pedagogen en psychiaters en voor hen die hiervoor in opleiding zijn.

Wil je het boek lezen?Cognitieve therapie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Susan Bogels. Lezen Cognitieve therapie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN