Opvoeden tot zelfdiscipline

Opvoeden tot zelfdiscipline - Thomas Gordon | Tiliboo-afrobeat.com

...n tot zelfdiscipline is een uiterst moderne handleiding voor ieder die op democratische en positieve wijze wil omgaan met kinderen ... Zelfbeheersing maakt kwetsbaar - Psychologie Magazine ... . Toon meer Toon minder. Reviews. Schrijf een review. 4.0. van de 5. Aantal reviews: 1. 0. 0. 0. 1. 0. Praktisch en begrijpelijk boek voor opvoeders en leerkrachten. Bestel eenvoudig online: Opvoeden tot zelfdiscipline door Thomas Gordon (Paperback 1993 Tirion 201 pagina's) ISBN 9789051213010 Titel: Opvoeden tot zelfdiscipline Auteur: Dr. Thomas Gordon ISBN: 9051213018 Regelmatig probeer ik een boek op te pikken om mezelf verder te verdiepen in de opvoeding.In het ... Opvoeden tot zelfdiscipline - Thomas Gordon - BoekenSchaap ... . Thomas Gordon ISBN: 9051213018 Regelmatig probeer ik een boek op te pikken om mezelf verder te verdiepen in de opvoeding.In het bijzonder de opvattingen van anderen. Zo kun je leren van opvattingen die je aan staan maar er is zeker ook veel te leren uit boeken van mensen met tegengestelde opvattingen. Opvoeden tot zelfdisci...

INFORMATIE

AUTEUR
Thomas Gordon
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Opvoeden tot zelfdiscipline.pdf

OMSCHRIJVING

Ideeën over opvoeden veranderen met bijna elke generatie; periodes waarin kinderen worden vrijgelaten worden meestal gevolgd door tijden waarin weer autoritair wordt opgetreden. Uitersten zijn natuurlijk nooit ideaal; het is belangrijk een gulden middenweg te vinden, een beetje geven en nemen voor zowel opvoeders als kinderen.Dr. Thomas Gordon houdt zich al jaren bezig met het zoeken naar een vorm waarin zowel opvoeders als kinderen gelukkig kunnen zijn, een verhouding die harmonisch is, met wederzijds respect. Van zijn hand is een nieuw boek verschenen: Opvoeden tot zelfdiscipline. Het boek is opgezet in twee delen. In deel 1 wordt een verhelderend onderscheid gemaakt tussen het zelfstandig naamwoord discipline en het werkwoord disciplineren en worden de verschillende betekenissen van het woord gezag toegelicht. Het tweede deel is geheel gericht op het geven van handvatten aan ouders en leerkrachten om kinderen op te voeden tot zelfdiscipline. Allereerst geeft Gordon acht alternatieven voor machtsgebruik, om kinderen ertoe te brengen hun gedrag te veranderen. Vervolgens geeft hij nieuwe methoden aan om gezinnen en klassen te leiden en om kinderen te helpen hun eigen problemen op te lossen. Hierna legt hij uit waarom volwassenen soms tegen beter weten in vast blijven houden aan het opleggen van discipline door het gebruik van beloning en straf. Hij besluit met een bespreking van de positieve gevolgen op korte of lange termijn van democratische relaties voor de gezondheid en het welzijn van kinderen en volwassenen. Opvoeden tot zelfdiscipline is een uiterst moderne handleiding voor ieder die op democratische en positieve wijze wil omgaan met kinderen.

Wil je het boek lezen?Opvoeden tot zelfdiscipline in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Thomas Gordon. Lezen Opvoeden tot zelfdiscipline Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN