Misdiagnose en dubbeldiagnose bij hoogbegaafdheid

Misdiagnose en dubbeldiagnose bij hoogbegaafdheid - James t. Webb | Tiliboo-afrobeat.com

...k Misdiagnose en dubbeldiagnose bij hoogbegaafdheid, geschreven door James T ... Hoogbegaafdheid Modulen | Rosenbrand coaching ... . Webb, Edward R. Amend, Paul Beljan, Nadia E. Webb, Marianne Kuzujanakis, F ... Misdiagnose: Hoogbegaafd en ADHD. Mirthe Zom, MSc . Orthopedagoge en specialist hoogbegaafdheid bij Praktijk Hoogbegaafd Naast autisme is ADHD ook een misdiagnose die we bij Praktijk Hoogbegaafd vaak zien bij hoogbegaafde kinderen. Bij kinderen die problemen hebben met hun concentratie en/of hyperactief zijn, wordt al vaak gedacht aan ADHD. Verkeerde diagnoses van hoogbegaafden zorgen vaak voor onnodig lijden. Daa ... Misdiagnose: Hoogbegaafdheid en ADHD ... . Verkeerde diagnoses van hoogbegaafden zorgen vaak voor onnodig lijden. Daarom is het belangrijk om een juiste diagnose te stellen. Het boek Misdiagnose van hoogbegaafden van James T. Webb e.a. behandelt veel voorkomende misdiagnoses en maakt duidelijk wat de overeenkomsten en verschillen zijn met hoogbegaafdheid. Het is belangrijk om misdiagnose te voorkomen. Dit komt ec...

INFORMATIE

AUTEUR
James t. Webb
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Misdiagnose en dubbeldiagnose bij hoogbegaafdheid.pdf

OMSCHRIJVING

Onze slimste, meest creatieve kinderen en volwassenen worden vaak over het hoofd gezien, verkeerd begrepen en onjuist gediagnosticeerd met een diagnose als ADHD, OCD, ODD of autisme. Bij hoogbegaafden die daadwerkelijk een beperking hebben worden hun talenten vaak over het hoofd gezien. Te veel hoogbegaafde kinderen krijgen onjuiste diagnoses, onnodige medicatie of een niet passende behandeling.Dit meervoudig bekroonde handboek helpt zorgprofessionals en ouders te verhelderen of het vaak eigenzinnige gedrag ten dele voortkomt uit een bepaalde stoornis. Hierbij worden adviezen gegeven voor toepassing van deze kennis in de praktijk. Deze tweede editie is geheel herzien, aansluitend bij zowel de DSM-5 als de ICD-10, en is uitgebreid met hoofstukken over verslaving, auto-immuunproblemen en leerstoornissen. Belangrijke onderwerpen zijn hierbij:• Diagnoses die vaak bij hoogbegaafde kinderen en volwassenen worden gesteld.• Typerende eigenschappen van hoogbegaafde kinderen en volwassenen.• Kenmerken van gangbare misdiagnoses.• Dubbel bijzonder zijn, bijvoorbeeld met hoogbegaafdheid én leermoeilijkheden.• Richtlijnen om misdiagnostiek te voorkomen.• Problemen in de ouder-kindrelatie.• Problematiek bij hoogbegaafde volwassenen.• Het selecteren van een begeleider of zorgprofessional.Deze druk is een vertaling van de nieuwste Amerikaanse druk en de vertalers zijn Nederlandse experts die de informatie hebben omgezet naar de Nederlandse situatie.

Wil je het boek lezen?Misdiagnose en dubbeldiagnose bij hoogbegaafdheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur James t. Webb. Lezen Misdiagnose en dubbeldiagnose bij hoogbegaafdheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN