De Russische bibliotheek 5 - Misdaad en straf

De Russische bibliotheek 5 - Misdaad en straf - Fjodor Dostojevski | Tiliboo-afrobeat.com

...sische bibliotheek 5 - Misdaad en straf (Hardcover) ... Boek: 5 Misdaad en straf - Geschreven door F.M. Dostojevski ... . Bij de verschijning van Misdaad en straf (1866) gold Dostojevski in eigen land al twintig... Geschreven bij De Russische bibliotheek 5 - Misdaad en straf. Ik ken de Russische taal niet en ik heb geen literatuur gestudeerd. Maar het lezen van deze vertaling is een fantastische ervaring. Het levert ook voldoende vragen op om over na te denken. De titel is nu: 'Misdaad en Straf'. In het verleden is deze vertaald als 'Schuld en B ... De Russische bibliotheek - Misdaad en straf deel 5 - Ako.nl ... . In het verleden is deze vertaald als 'Schuld en Boete'. Russische Bibliotheek - Verzamelde werken 5 Misdaad en straf (Hardcover). Vertaald door Jan MeijerMisdaad en straf is zo ongeveer de beroemdste... Zijn bekendste romans zijn Misdaad en straf (1866), De idioot (1868), Demonen (1872) en De gebroeders Karamazov (1880). Op 28 januari 1881 sterft hij aan een longbloeding. ... De Russische bibliotheek 5 - Misdaad en straf (7) 45,00. Lev Nikol...

INFORMATIE

AUTEUR
Fjodor Dostojevski
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De Russische bibliotheek 5 - Misdaad en straf.pdf

OMSCHRIJVING

Bij de verschijning van Misdaad en straf (1866) gold Dostojevski in eigen land al twintig jaar als een van devooraanstaandste levende schrijvers, maar pas met deze eerste vuistdikke roman veroverde hij de wereld. Hetis het verhaal van een "verdoolde moordenaar' en een "heilige hoer': Rodion Raskolnikov is een nobele, armestudent die wordt verblind door het proto-nazistische denkbeeld van de übermensch en daarin de rechtvaardigingvindt voor een roofmoord op een rijk maar akelig oud mens. Zijn ziel wordt gered – althans, dat hoopt delezer – door Sonja, een Petersburgse kindhoer.Misdaad en straf is in feite een van de spannendste detectives ooit. Dostojevski weet als geen ander de psychischeconstellatie van zijn personages millimeter voor millimeter bloot te leggen, op een manier die de lezer van begin tot einde onverbiddelijk meesleept.Dostojevski's vertelstructuur, de vervlechting van thema's en motieven, en zijn volstrekt unieke taalbenaderinghebben een enorme – zij het nog altijd onderbelichte – stimulans gegeven aan de geboorte van de experimenteleen modernistische literatuur van de twintigste eeuw.

Wil je het boek lezen?De Russische bibliotheek 5 - Misdaad en straf in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Fjodor Dostojevski. Lezen De Russische bibliotheek 5 - Misdaad en straf Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN