Onderzoek en behandeling van anterieure kniepijn

Onderzoek en behandeling van anterieure kniepijn - Koos van Nugteren | Tiliboo-afrobeat.com

...tomische structuren die bijdragen aan strekking van de knie bevinden zich aan de voorzijde van het been, rond de knieschijf ... Onderzoek en behandeling van anterieure kniepijn (e-Book ... ... . Tijdens hardlopen en springen worden zij zwaar belast. Het komt dan ook zeer nauw hoe deze anterieure structuren ten opzichte van elkaar zijn gevormd: kleine anatomische variaties kunnen al leiden tot overbelasting, subluxatie of zelfs luxatie van de knieschijf ... Onderzoek en behandeling van anterieure kniepijn. Boek Koos van Nugteren 01-10-2010 9789031385867. ... U plaatst een review over Onderzoek en behandeling van anterieure kn ... BSL Shop | Onderzoek en behandeling van anterieure kniepijn ... . Boek Koos van Nugteren 01-10-2010 9789031385867. ... U plaatst een review over Onderzoek en behandeling van anterieure kniepijn Uw waardering. waardering. 1 star 2 stars 3 stars 4 stars 5 stars. Uw naam. Samenvatting. Review. Review versturen. Anterieure kniepijn volgt uit verzwakking of beschadiging van de kraakbeenlaag op de knie...

INFORMATIE

AUTEUR
Koos van Nugteren
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Onderzoek en behandeling van anterieure kniepijn.pdf

OMSCHRIJVING

De anatomische structuren die bijdragen aan strekking van de knie bevinden zich aan de voorzijde van het been, rond de knieschijf. Tijdens hardlopen en springen worden zij zwaar belast. Het komt dan ook zeer nauw hoe deze anterieure structuren ten opzichte van elkaar zijn gevormd: kleine anatomische variaties kunnen al leiden tot overbelasting, subluxatie of zelfs luxatie van de knieschijf. Anterieure kniepijn is dan ook een veelvoorkomend probleem, vooral bij jonge sporters.Dit boek behandelt de meest voorkomende vormen van pathologie aan de voorzijde van de knie. Er wordt onder andere aandacht besteed aan patella-instabiliteit, het patellofemoraal pijnsyndroom, het plicasyndroom, hoffitis, de ziekte van Osgood Schlatter, de jumpers knee, fracturen en osteochondrosis dissecans.Zoals gebruikelijk in de boekenreeks van Orthopedische Casuïstiek wordt ieder onderwerp besproken aan de hand van patiëntencasuïstiek uit de dagelijkse praktijk. Recente wetenschappelijke inzichten komen aan bod in addenda die volgen op de patiëntencasus.De tekst is rijk geïllustreerd met educatieve tekeningen en fotos. De bijlagen achterin het boek tonen allerlei handige overzichten van oefenprogrammas, patellatesten en anatomische variaties van het patellofemorale gewricht.Het boek is in het bijzonder bestemd voor (sport)fysiotherapeuten, kinesitherapeuten, oefentherapeuten, huisartsen, en orthopeden.

Wil je het boek lezen?Onderzoek en behandeling van anterieure kniepijn in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Koos van Nugteren. Lezen Onderzoek en behandeling van anterieure kniepijn Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN