Griekse mythen, Romeinse sagen

Griekse mythen, Romeinse sagen - Jo Claes | Tiliboo-afrobeat.com

.... 2020 - Griekse mythen en sagen. Verhalen uit het oude Griekenland ... Griekse mythen en sagen - Gustav Schwab | Geschiedeniswinkel ... . Narcissus. Philemon en Baucis. De echo en de narcis. Daedalus en Icarus. Adonis. De twaalf werken van Herakles. Waarom de hyacint maar zo kort bloeit. Meleagros. Theseus en Hippolytus. De tovenares Circe. Koning Midas. Aphrodite. Apollo en Delphi. Tantalus. De stier van Kreta. De Griekse mythen en Romeinse sagen en legenden zijn chronologisch gerangschikt. Ze worden telkens uitvoerig en overzichtelijk verteld en geïllus ... Griekse mythen, Romeinse sagen - Jo Claes | Geschiedeniswinkel ... . Ze worden telkens uitvoerig en overzichtelijk verteld en geïllustreerd door prachtige schilderijen, fresco's, mozaïeken en beeldhouwwerken van Botticelli, Rubens, Da Vinci, Bernini en vele andere illustere groten. De Griekse en Romeinse mythen en sagen. Volksverhalen, de mythe, de legende, de sage, het sprookje en de fabel, zijn ontstaan als mondelinge verhalen en zijn pas later opgeschreven. Deze titel bevat stuk voor stuk de mooiste verhalen. De Griekse mythen en Romeinse sagen...

INFORMATIE

AUTEUR
Jo Claes
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Griekse mythen, Romeinse sagen.pdf

OMSCHRIJVING

Dit kijkleesboek is zoals de draad waarmee Theseus zijn weg vond uit het labyrint van Knossos. Beschouw het als een kompas in ons klassieke erfgoed en in het kluwen van goden en godinnen, van turbulente oorlogen en verraderlijke intriges, helden en koningen uit de Griekse en Romeinse Oudheid. Van het ontstaan van de wereld tot de Trojaanse oorlog en de lotgevallen van Odysseus, van de verhalen uit de Aeneas van Vergilius tot de sagen van Tacitus en Plutarchus. De Griekse mythen en Romeinse sagen en legenden zijn chronologisch gerangschikt. Ze worden telkens uitvoerig en overzichtelijk verteld en geïllustreerd door prachtige schilderijen, fresco's, mozaïeken en beeldhouwwerken van Botticelli, Rubens, Da Vinci, Bernini en vele andere illustere groten. Want ook zij vonden hun inspiratie in dit fascinerende verhalengoed. De mythologische avonturen worden op die manier tastbaar en herkenbaar uitgebeeld. Stambomen van de verschillende helden en godenfamilies, lijstjes van koningen en ambtenaren, geografische kaarten, een chronologie, een lijst van Griekse en Romeinse goden completeren het geheel. Jo Claes (Leuven) is germanist, leraar en auteur van vele kunsthistorische werken. Hij publiceerde bij Davidsfonds de bestsellers over heiligen en andere onderwerpen met betrekking tot volksdevotie.Meer boeken van Jo Claes.

Wil je het boek lezen?Griekse mythen, Romeinse sagen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jo Claes. Lezen Griekse mythen, Romeinse sagen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN